Liveblog

112-nieuws: stroomstoring na brand in stroomkast • bus vliegt in brand

29 januari om 17:17 • Aangepast 9 februari om 02:04
nl
In dit liveblog hebben we je deze maandag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.16

Heftige achtervolging eindigt met arrestatie en crash politieauto

De politie heeft vanavond een automobilist anderhalf uur achtervolgd en uiteindelijk met veel machtsvertoon aangehouden in Overloon. Op beelden is te zien hoe de man achterna wordt gezeten door een groot aantal agenten en voor de kerk aan het 14 Oktoberplein tegen de grond wordt gewerkt.

De achtervolging begon in het Limburgse Oostrum, vlakbij Venray. De man werd achtervolgd, omdat hij een gebiedsverbod had overtreden.

Op het moment dat de politie arriveerde om de man aan te houden, ging hij er in de auto vandoor.

Foto: Edward Media
Foto: Edward Media
Foto: Edward Media
Foto: Edward Media
20.49

Stroomstoringen Schijndel, Oss en Nuenen

In een laagspanningskast aan de Van Schaikstraat in Oss is brand ontstaan, daardoor is er in die straat geen stroom. Het gaat om enkele tientallen klanten. Monteurs zijn ter plaatse voor de reparatie. Die reparatie gaat nog wel een aantal uur duren, zo laat een woordvoerder weten.

In Schijndel kwamen vanavond 659 klanten zonder stroom te zitten. De oorzaak van die stroomstoring is een kapotte kabel. Een woordvoerder laat weten dat de storing in Schijndel voor tien uur verholpen zal zijn.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
20.18

Vermissing Yoran Krol (16): politie stopt met 'lukraak zoeken'

De politie zoekt niet meer actief naar de vermiste Yoran Krol (16) uit Sleeuwijk. Dat zegt een woordvoerder vandaag tegen Omroep Brabant. Omdat er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf en het zoekgebied steeds groter wordt, is het volgens de politie onbegonnen werk om overal te blijven zoeken. "Het is zoeken naar een naald in een hooiberg."

Dat betekent volgens de politie niet dat ze helemaal stoppen met de zaak rondom de 16-jarige tiener uit Sleeuwijk.

19.45

Bus vliegt in brand tijdens rijden

Een bedrijfsbus is vanavond rond kwart over zes in vlammen opgegaan aan de Voorschakelstraat in Oss. De bus vatte vlam tijdens het rijden. De inzittenden konden op tijd uit de bus stappen en belden zelf de hulpdiensten. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Omstanders zijn door de politie op afstand gehouden omdat er ook een gasfles in de bus zou staan. Deze heeft de brandweer uiteindelijk veilig eruit gehaald. De brand trok veel bekijks. Van de bus bleef weinig over.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
19.40

Verdacht water in beekje

In een stromend beekje in het buitengebied van Vessem is verdacht bruin/oranje water gevonden. Een wandelaar zag het verdachte water en seinde de hulpdiensten in. Aan één kant van het beekje gaf het water witte uitslag.

Het water is gecontroleerd door een speciaal team van de brandweer maar zij konden niet meteen uitsluitsel geven. Het water had geen specifieke geur en ook de zuurgraad bleek neutraal. De omgevingsdienst is op de hoogte gebracht van de vondst, zij doen verder onderzoek.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
19.38

Materialen voor drugslab in flatwoning

In een flatwoning aan het Dr. Struyckenplein in Breda heeft de politie vandaag materialen gevonden die gebruikt worden in een drugslab. Een 49-jarige man uit Breda is in een ander huis opgepakt omdat hij mogelijk te maken heeft met deze vondst.

De politie ging de flatwoning binnen nadat ze een tip had gekregen, er zou een chemische lucht hangen rond het huis.

18.20

Drie auto's botsen op elkaar

Drie auto's zijn aan het einde van de middag op elkaar gebotst op de kruising van de Plantagebaan met de Westelaarsestraat in Wouwse Plantage. De politie en een ambulance naar het ongeval. Inzittenden van de drie auto's zijn nagekeken maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Een deel van de kruising werd tijdelijk afgesloten. De auto's worden meegenomen door een bergingsbedrijf.

Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
17.50

Twee meisjes gewond na aanrijding op oversteekplaats

Twee meisjes zijn vanmiddag gewond geraakt nadat ze waren geschept door een automobiliste. Het ongeluk gebeurde op de Huizingalaan in Eindhoven. De meisjes zaten op de fiets. Een traumahelikopter landde naast de nabijgelegen A50.

De meisjes staken samen over op een oversteekplaats op de kruising van de Huizingalaan en de Hondsruglaan.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
16.55

Bestuurder krijgt boetes nadat hij bijna aanrijding veroorzaakt

Een 19-jarige automobilist heeft vanmorgen bijna een aanrijding veroorzaakt op de Randweg in Den Bosch. Dat meldt de verkeerspolitie Oost-Brabant. De politie zag de man rijden op de A59, waar hij met te hoge snelheid invoegde en continu van rijstrook wisselde zonder richting aan te geven.

Bij de afrit A65 richting Den Bosch ging hij op 't allerlaatste moment de afrit op en propte zich tussen een paar auto's. Zijn voorliggers stonden op de Randweg stil voor een rood verkeerslicht, de man moest op het allerlaatste moment uitwijken en veroorzaakte zo bijna een ongeluk.

Hij kreeg een aantal boetes, onder meer voor het feit dat hij geen richting aangaf en geen gordel droeg. De politie twijfelt of hij wel vaardig genoeg is om te mogen rijden. Daarom moet hij ook een rijvaardigheidsonderzoek doen bij het CBR. Dat moet hij zelf betalen, als hij niet komt opdagen wordt ook z'n rijbewijs ongeldig verklaard.

15.39

UPDATE: verwarde man in Veghel opgepakt

De verwarde man aan de Espelaar in Veghel is door de politie meegenomen. Een arrestatieteam is naar binnen gegaan en heeft de man uit het huis gehaald. Hij had gedreigd het huis in brand te steken. Uit voorzorg werden er meerdere huizen aan de Espelaar ontruimd. De politie doet verder onderzoek naar wat er zich precies heeft afgespeeld.

De politie heeft twee keer op de man geschoten met beanbags.

14.20

Man dreigt huis in brand te steken

Aan de Espelaar in Veghel zijn veel agenten op de been. Dit voor een aanhouding van een 'persoon met onbegrepen gedrag', zoals de politie het formuleert. Op foto's is te zien dat een deel van de straat is afgezet met linten. Ook zijn er agenten van de Dienst Speciale Interventies aanwezig. Dat is een speciaal arrestatieteam van de politie. Zij dragen kogelwerende vesten en helmen.

Wat er precies aan de hand is, is niet duidelijk. Volgens onze 112-correspondent praat een onderhandelaar via een open raam met een man binnen in een huis. Hij zou dreigen met een brandstofbom.

Dat laatste bevestigt de politie niet. Een woordvoerder geeft aan dat de politie naar het huis is gegaan na de melding dat er iemand dreigde zijn huis in brand te steken. Omwonenden hoeven hun huis volgens de woordvoerder niet uit.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
13.50

Vrouw overlijdt na 'noodlottig ongeval'

Een vrouw die vanochtend in het water in Lith werd gevonden, is later op de dag in het ziekenhuis overleden. Dat meldt de politie op social media. Het slachtoffer werd direct na de reddingsactie aan de Lithergraaf gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek concludeert de politie dat het gaat om een 'noodlottig ongeval'.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
13.15

Drugsdealer opnieuw in de kraag gevat

Na een achtervolging vanuit Eindhoven heeft de politie zaterdagochtend in Nederwetten een oude bekende aangehouden. Dat gebeurde nadat de verdachte, een man van 23 uit Eindhoven, er met hoge snelheid vandoor ging toen agenten hem wilden controleren. Met piepende banden ging de verdachte er volgens de politie vandoor. Met idioot hoge snelheden, probeerde hij vervolgens uit handen van de politie te blijven, zo omschrijft een wijkagent op social media.

In Nederwetten zette de verdachte zijn auto aan de kant en nam hij de benen. Tijdens zijn vlucht dumpte hij in de woorden van de politie 'een flinke apotheek aan harddrugs' in een tuin. Waarna hij uiteindelijk met behulp van een taser kon worden aangehouden. Bij controle bleek de verdachte, net als eerder, een flinke partij harddrugs in zijn onderbroek te hebben verstopt. De drugs werden in beslag genomen. Dat geldt ook voor zijn auto waar in een verborgen ruimte drugs en geld werden gevonden.

Op 6 november bleek bij een controle van dezelfde man al dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard en dat hij zich bezighield met de handel in harddrugs, zo schrijft de politie. Handel waarmee hij volgens de politie tienduizenden euro's verdiende.

Foto: wijkagenten_vaartbroek via Instagram.
Foto: wijkagenten_vaartbroek via Instagram.
13.10

Feestcafé zit met de handen in het haar: pinapparaat meegenomen

Bij feestcafé L'esperance in Uden zitten ze met de handen in het haar. Ze zijn hun mobiele pinapparaat kwijt. Iemand heeft het in de nacht van zaterdag op zondag meegenomen, zo meldt de horecazaak. In een bericht op social media geeft het café aan het pinapparaat niet te kunnen missen en het dus erg op prijs te stellen wanneer de dader het weer terug wil komen brengen.

Het café heeft camerabeelden van de dader. Wanneer hij of zij zich niet snel meldt, ziet het feestcafé zich genoodzaakt deze beelden aan de politie te geven. Het café zit aan de Birgittenessenstraat in Uden en is vrijdagavond pas weer open. Wil je het apparaat terugbrengen, meld je dan even middels een privébericht, zo luidt de oproep.

11.00

Veel minder valse eurobiljetten ontdekt

In Nederland zijn vorig jaar 17.400 valse eurobiljetten ontdekt, zo meldt De Nederlandsche Bank (DNB). Dat is volgens de DNB een historisch laag aantal en ruim de helft minder dan in 2022. Het 50 eurobiljet is in Nederland nog steeds het meest aangetroffen vervalste biljet, maar het aantal ervan is sinds 2015 gestaag gedaald.

Mogelijke verklaringen voor de daling zijn volgens DNB het afnemend gebruik van contant geld, oplettende winkeliers die biljetten controleren op echtheid en aandacht vanuit politie en justitie bij het bestrijden van deze vorm van criminaliteit.

10.50

Te hard en slingerend over de weg

Een automobilist in Geldrop reed vanochtend slingerend over de weg. Ook reed hij meer dan veertig kilometer per uur te hard. Reden genoeg voor de verkeerspolitie Oost-Brabant om de automobilist aan de kant te zetten. De bestuurder kreeg een proces-verbaal aan de broek.

Foto: Verkeerspolitie Oost-Brabant via Instagram.
Foto: Verkeerspolitie Oost-Brabant via Instagram.
10.24

Vrouw in 'zorgwekkende toestand' uit het water gehaald

In Lith is vanochtend een vrouw uit het water gehaald. Dat gebeurde aan de Lithergraaf nadat bij de hulpdiensten rond half tien de melding binnenkwam dat er iemand in het water lag. De vrouw is gereanimeerd en volgens een woordvoerder van de politie 'in zorgwekkende toestand' naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het slachtoffer in het water is beland, is niet duidelijk. Dat wordt door de politie onderzocht.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
09.15

Geen treinen door aanrijding

Door een aanrijding rijden er geen treinen tussen Geldermalsen en Den Bosch. Dit duurt tot ongeveer half een vanmiddag, zo laat de NS weten. Tot die tijd rijden er stopbussen tussen Geldermalsen, Zaltbommel en 's-Hertogenbosch.

Wachten op privacy instellingen...
08.00

Het loopt vast op de A2 vanuit Den Bosch richting Utrecht

Wil je vanochtend via de A2 vanuit Den Bosch de provincie uit richting Utrecht dan moet je rekening houden met vertraging. Door een ongeluk loopt het vast tussen de afrit Geldermalsen en de afrit Everdingen. Hier zijn drie rijstroken dicht. Dit zorgt rond acht uur voor zo'n twintig minuten vertraging.

07.24

Kapotte vrachtwagen op A58

De rechterrijstrook van de A58 van Breda richting Eindhoven is afgesloten bij Oirschot vanwege een kapotte vrachtwagen. De afsluiting leidde rond kwart over zeven vanochtend tot een acht kilometer lange file vanaf Tilburg-Centrum Oost, goed voor zo'n tien minuten vertraging.

04.48

Autobrand in Oss

Aan de Coornhertstraat in Oss is vannacht een auto uitgebrand. De brand in de wijk Ruwaard werd rond drie uur opgemerkt. De brandweer rukte met spoed uit, maar toen die daar aankwam, was de Volkswagen Golf GTI al niet meer te redden. De politie onderzoekt hoe de brand kon ontstaan. Het is niet voor het eerst dat in deze relatief korte straat auto's uitbranden. Iets meer dan een jaar geleden, op 21 december 2022 en 15 januari 2023, gingen hier twee auto's in vlammen op.

De autobrand werd rond drie uur 's nachts ontdekt (foto: Gabor Heeres/SQV Vision).
De autobrand werd rond drie uur 's nachts ontdekt (foto: Gabor Heeres/SQV Vision).
03.05

Baby geboren in auto op A16

Op de snelweg A16 bij Breda is vannacht een baby geboren in een auto. Toen de gewaarschuwde hulpdiensten aankwamen, was de baby net ter wereld gekomen. "Moeder en kind maken het goed", laat de politie op Instagram weten.

Toen de gewaarschuwde hulpdiensten aankwamen, was de baby net geboren op de a16 (foto: Instagram politie Weerijs).
Toen de gewaarschuwde hulpdiensten aankwamen, was de baby net geboren op de a16 (foto: Instagram politie Weerijs).
00.54

Auto door brand verwoest in Den Bosch

In de Klokkenlaan in Den Bosch ging gisteravond een auto in vlammen op. De auto was geparkeerd bij een van de flats aan de Klokkenlaan. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. Een auto die langs deze auto geparkeerd was, liep bij de brand ook forse schade op. Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht.

Ook de auto die naast de uitgebrande auto geparkeerd was, liep bij de brand forse schade op (foto: Bart Meesters).
Ook de auto die naast de uitgebrande auto geparkeerd was, liep bij de brand forse schade op (foto: Bart Meesters).
00.50

Zoektocht naar mensen in auto

De politie zocht aan het begin van de nacht in de omgeving van de Balsedreef in Bergen op Zoom met meerdere eenheden en een politiehelikopter naar de mensen die in een auto zaten die daar na een achtervolging werd achtergelaten. In die auto vond de politie drugs.

22.11

Automobilist is auto kwijt

Een automobilist moest gisteravond zijn auto inleveren bij een tankstation aan de A50. Agenten zagen hem rijden terwijl hij geen rijbewijs heeft. Het was al de vierde keer dat hij hierop werd betrapt. Hij bleek ook onder invloed te zijn van alcohol.

De automobilist heeft geen rijbewijs en bleek ook nog onder invloed (foto: Instagram politie Meierijstad).
De automobilist heeft geen rijbewijs en bleek ook nog onder invloed (foto: Instagram politie Meierijstad).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!