'Mauro Júnior is een aanwinst voor het PSV-middenveld'

5 februari om 09:15 • Aangepast 20 februari om 02:01
nl
'Wauw' vond clubicoon Willy van de Kerkhof de voetbaltopper Ajax-PSV afgelopen weekend niet. De Helmondse ex-international zag de Eindhovense titelfavoriet in de Amsterdam ArenA niet verder komen dan een 1-1 gelijkspel.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Ik heb me niet echt vermaakt", vertelde Willy maandagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant. "Het was niet hoogstaand, niet op het scherp van de snede. Het was wel een leuke wedstrijd om te zien, maar 1-1 is een terechte uitslag."

"Ik moet Mauro Júnior een compliment geven."

PSV kwam gehavend naar Amsterdam. Peter Bosz miste zes spelers: Noa Lang, Joey Veerman, Guus Til, Malik Tillman, Ricardo Pepi en de al langer geblesseerde Armel Bella-Kotchap.

"Veerman, Til en Tillman zijn spelers die belangrijk voor PSV zijn. Met name Veerman, je mist zijn dieptepass." De plaats van Veerman werd ingenomen door de Braziliaan Mauro Júnior. Die maakte indruk op de ex-international. "Ik moet Mauro Junior een compliment geven, hij speelde een heerlijke wedstrijd. Misschien is hij wel een aanwinst voor het middenveld van PSV."

"Ik denk dat PSV ongeslagen blijft in de competitie."

PSV leed in Amsterdam voor de tweede keer puntenverlies sinds de winterstop. Eerder speelde de ploeg 1-1 bij FC Utrecht en werd PSV door Feyenoord uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. Toch is Willy niet bang voor een mindere periode van 'zijn' club. "Nee, daar geloof ik helemaal niet in. Dit elftal is zo sterk, daar heb ik geen twijfel over. Het team speelt daar te goed voor. Ik denk dat PSV ongeslagen blijft in de competitie."

Over RKC Waalwijk, de andere Brabantse vertegenwoordiger in de Eredivisie, maakt de middenvelder van weleer zich wel zorgen. RKC verloor afgelopen weekend met 3-0 bij subtopper FC Twente en blijft daardoor staan op de zestiende plaats op de ranglijst.

"RKC moet punten gaan verzamelen", weet Willy. "De ploeg bevindt zich in een heel gevaarlijke zone op de ranglijst. Het gaat niet gemakkelijk worden om daaruit te komen." Het gat met Heracles, dat op de veilige vijftiende plaats staat, bedraagt vier punten. Dat is te overbruggen, maar dan moet de ploeg van coach Henk Fraser wel weer eens wedstrijden gaan winnen. "Het doelsaldo is ook niet in het voordeel van RKC", benadrukt de ex-international. "Een negatief doelsaldo kan je aan het eind van de voetbalcompetitie een puntje schelen. Ik ben niet echt vrolijk over de situatie van RKC."

"Willem II komt terug naar de Eredivisie."

Wel is Willy positief over Willem II, dat nog altijd koploper is in de Keuken Kampioen Divisie. Ook al kwam de ploeg van Peter Maes afgelopen weekend thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen SC Cambuur. "Willem II komt terug naar de Eredivisie", verzekert hij. "Dat is ook verdiend, Willem II voetbalt goed."

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Lees hier wat PSV-coach Peter Bosz vond van de topper Ajax-PSV en hoe hij de blessuregevallen inschat

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!