Bij PSV mag het eindelijk over Dortmund gaan: 'Zit al even in je hoofd'

17 februari om 09:30 • Aangepast 1 maart om 02:01
nl
Vrij gemakkelijk won PSV maar weer eens een wedstrijd in de Eredivisie. Het staat na 22 wedstrijden op 62 punten. Nog nooit was dat puntenaantal zo hoog na zoveel wedstrijden. Spannend lijkt het sowieso amper nog te worden in de competitie. Dat zal dinsdag anders zijn want dan wacht Borussia Dortmund. Na de zege op Heracles mocht het daar eindelijk over gaan.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Donderdag bij het persmoment wilde PSV-trainer Peter Bosz nog niks kwijt over Borussia Dortmund. De volle focus moest op Heracles want die wedstrijd moest gewonnen worden. Nadat die missie geslaagd was mocht het eindelijk al een beetje over de Duitse tegenstander gaan.

“Dit was een prima voorbereiding op de wedstrijd van dinsdag”, vertelde Peter Bosz. “De vroege rode kaart van Heracles helpt daarbij. Dan hoef je je toch minder fysiek in te spannen. Natuurlijk hoop je dat je de wedstrijd eerder beslist, maar bij 2-0 kunnen je wel gaan denken aan Dortmund.”

"Je mag niet te veel aan Dortmund denken want dan ga je fouten maken."

De wedstrijden in de competitie lijken voor PSV een soort routine en dus is het zaak voor Bosz om zijn spelers nu weer extra scherp te krijgen voor de Champions League. “Maar daar twijfel ik niet aan. Die overgang hebben we dit seizoen al vaker gemaakt. We kunnen met een nog hogere intensiteit spelen. Het is maar net wat de wedstrijd nodig heeft.”

Zo gaf hij ook aan dat hij nog aanvallender had kunnen wisselen om nog meer te forceren, maar hier bewust niet voor koos door spelers te sparen.

"De competitie is niet saai, maar wel anders."

Doelpuntenmaker Olivier Boscagli kijkt in ieder geval uit naar de ontmoeting met Dortmund. “Sinds de loting zit die wedstrijd natuurlijk al in je hoofd. Maar je mag er niet te veel aan denken want dan ga je fouten maken in de wedstrijd. De beste voorbereiding op die wedstrijd is de wedstrijd van vandaag winnen.”

Los van dat een wedstrijd tegen Borussia Dortmund veel spannender is dan tegen Heracles wil de verdediger niet zeggen dat de competitie saai is. “We hadden vandaag 80 procent balbezit en ook in zo’n wedstrijd moet je zoeken naar het juiste strijdplan. Dat is niet gelijk saai. Alleen deze tegenstander is wel anders dan dinsdag. Dat hoef ik verder niet uit te leggen.”

DIT VIND JE OOK INTERESSANT

PSV won vrijdagavond weer makkelijk in de Eredivisie, tegen tien man van Heracles werd met 2-0 gewonnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!