Video

Tilburgse boete voor acteur Peter Lusse opgelost: 'Simpele vergissing'

18 februari om 11:54 • Aangepast 1 maart om 02:03
nl
De boete van 6500 euro die de gemeente Tilburg eerder aan acteur en komiek Peter Lusse heeft opgelegd, is kort daarna kwijtgescholden. "Het was een simpele vergissing", legt Lusse uit in een filmpje op Facebook.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

De acteur en komiek die in de jaren '90 bekend werd door zijn rol als de onnozele Eddy in 'Vrienden voor het Leven' keek vreemd op toen hij een enveloppe op de deurmat kreeg met daarin een hoge boete van de gemeente Tilburg.

Lusse maakte daarover een filmpje waarin hij op geheel eigen wijze de zaak uitlegt. Zo zou er in Tilburg een bedrijf zitten met een naam die erg lijkt op de bv van Lusse. De gegevens van de Kamer van Koophandel zijn vervolgens verwisseld met als resultaat de boete voor Lusse. Die dus niet voor hem is bestemd.

"Het was een simpele vergissing, die is opgehelderd. Klaar."

Zijn vrees om verwikkeld te raken in een lange juridische procedure, blijkt al snel te verdwijnen. In een tweede filmpje op Facebook legt de acteur uit dat hij bij de gemeente aan de bel heeft getrokken en de vergissing binnen 24 uur werd opgelost.

"Ik kreeg een telefonische reactie, maar die kon ik toen niet opnemen. De gemeente stuurde er een mailtje achteraan dat er per abuis verkeerde Kamer van Koophandel-gegevens gekoppeld zijn met excuses voor het ongemak. Dus het lijden was van zeer korte duur. Het was een simpele vergissing, die is opgehelderd. Klaar. Wat voor een zaak het was in Tilburg? Een sushitent. Ik hou niet eens van sushi. Bah", grapt de komiek met een vies gezicht.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

In dit eerste filmpje laat Lusse verbaasd weten dat hij een torenhoge boete heeft gekregen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!