Van der Poel: 'Zwaarste Ronde van Vlaanderen tot nu toe'

31 maart om 17:26 • Aangepast 19 april om 02:08
nl
Mathieu van der Poel was al uitgeput toen hij zondagmiddag in de laatste kilometer, zonder concurrentie in zijn buurt, op weg was naar zijn derde zege in de Ronde van Vlaanderen. "Ik was volledig leeg, ik zat volledig kapot en ik heb niet veel meer nagedacht", vertelde de wereldkampioen kort na de finish van de wielerklassieker.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

"Dit was voor mij de zwaarste Ronde van Vlaanderen tot nu toe, met name door de weersomstandigheden. De laatste twintig kilometer ben ik bijna met de ogen dicht naar de finish gereden", keek hij terug op een solo die op de spekgladde Koppenberg, veertig kilometer voor de finish in Oudenaarde, was begonnen.

"Door de regen waren de kasseistroken superlastig. Op de Koppenberg was het schuiven en slippen tot boven. Daar had ik een mooie kloof geslagen, maar ik wist ook dat het met de wind vrij ver was om alleen door te rijden."

Fiets de lucht in
Van der Poel deed het toch, liep bijna twee minuten weg bij zijn concurrenten en kon in de slotfase het tempo langzaam laten zakken. Rustig kwam hij over de finish om direct na de eindstreep van zijn fiets te stappen en die schreeuwend de lucht in te tillen.

"Het beste was er ook vanaf. Het was eerder in de koers heel moeilijk om een goede tred naar boven te vinden. De ploeg heeft fantastisch werk geleverd tot de Koppenberg. We wilden tot die plek alles samenhouden, maar ik had niet verwacht dat ik daar alleen kwam te zitten. Ik had eerder bij de tweede doorkomst op de Kwaremont even doorgetrokken, maar toen had ik nog niet zo'n goed gevoel."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!