Seksueel ongepast gedrag met ouderen: medewerker (22) zorgcentrum opgepakt

30 april om 17:40 • Aangepast vandaag om 02:06
nl
Een 22-jarige medewerker van woonzorgcentrum Elisabeth in Breda is aangehouden omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het gaat om een ingehuurde zorgmedewerker, die meerdere bewoners met dementie seksueel geïntimideerd zou hebben. Dat laat zorgverlener Surplus desgevraagd aan Omroep Brabant weten.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Het grensoverschrijdend gedrag gebeurde op de afdeling Corenschup. Daar wonen ouderen met een vorm van dementie. "Binnen deze afdeling zijn meerdere meldingen gedaan van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag bij bewoners, door een ingehuurde zorgmedewerker", laat een woordvoerder van Surplus weten.

“Wij zijn hier ontzettend van geschrokken", reageert Surplus. "Bewoners en medewerkers moeten bij ons veilig zijn en zich veilig kunnen voelen. Onze eerste aandacht gaat dan ook uit naar ondersteuning en zorg van de bewoners van Corenschup, hun naasten en onze medewerkers.”

Wat de medewerker precies heeft gedaan kan de organisatie niet zeggen. Er is een melding gedaan bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en aangifte gedaan bij de politie.

De politie heeft inmiddels een 22-jarige man als verdachte aangehouden en doet verder onderzoek. Meer details kunnen de politie en het zorgcentrum vooralsnog niet geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!