Video

Willem II is kampioen, supporters bestormen het veld

10 mei om 21:58 • Aangepast 22 mei om 02:04
nl
De promotie naar de Eredivisie werd vorige week al op grootse wijze gevierd bij Willem II. Maar de echte kers op de taart moest de titel in de Keuken Kampioen Divisie worden. De Tilburgers wonnen vrijdagavond voor het eigen bloedfanatieke publiek met 3-2 van Telstar en dat bleek voldoende voor de titel. Na tien jaar is er dus een weer een kampioensfeest in Tilburg.
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Wat een seizoen heeft Willem II achter de rug. Begin september werd trainer Reinier Robbemond ontslagen vanwege tegenvallende resultaten en korte tijd later vertrok technisch directeur Teun Jacobs. Het seizoen was pas net begonnen, maar al snel was het crisis met een hoofdletter C.

Ommekeer onder Maes
Hoe anders was het toen de Belg Peter Maes werd aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer. Willem II klom omhoog vanuit de onderste regionen, pakte nog in 2023 de koppositie en gaf die niet meer weg. Ondanks dat het de laatste wedstrijden zeker niet overtuigend was, werd de eerste plaats niet meer uit handen gegeven. Met als voorlopig hoogtepunt de promotie in de absolute slotfase tegen FC Dordrecht.

Daar kwam vrijdagavond de kampioenswedstrijd bij, al speelde Willem II dramatisch. Met een beetje geluk was Telstar met een ruime overwinning terug naar Velsen gereden. Het werd 3-2 voor de Tilburgers en dat leverde de titel op. FC Groningen won de kraker van Roda JC en pakte daarmee ook een ticket voor de Eredivisie.

Topclubs
De supporters van de Tricolores snakten naar de Eredivisie en die promotie is ook broodnodig. Nog een jaartje Keuken Kampioen Divisie was een sportieve ramp geweest voor de club met een flink teruggeschroefde begroting. Volgend seizoen echter geen wedstrijden meer tegen Telstar en Jong AZ, maar PSV, Ajax en Feyenoord.

Willem II is in veel opzichten een Eredivisieclub. Op supportersgebied bijvoorbeeld zorgen de Tilburgers voor volle uitvakken en in thuisduels is het Koning Willem II Stadion veelal tot de nok gevuld. In de kampioenswedstrijd tegen Telstar was het ronduit indrukwekkend wat de aanhang liet zien. Met een enorm spandoek tijdens de opkomst van de spelers en een vuurwerkshow werd er volop uitgepakt. De hele wedstrijd werd de ploeg vocaal ondersteund. Komende zondag zullen de fans ongetwijfeld weer met duizenden aanwezig zijn tijdens de huldiging.

Kwaliteitsinjectie
Of Willem II klaar is voor het hoogste niveau? Qua organisatie en supporters zeker, alleen op het veld moet er nog het nodige gebeuren. In iedere linie zal een kwaliteitsinjectie noodzakelijk zijn. Maar voor spelerszaken is het nog veel te vroeg, in Tilburg tellen nu alleen de festiviteiten om een gedenkwaardig seizoen op een prachtige manier af te sluiten.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Huldiging bij Omroep Brabant

Vanaf tien over half zes, na Brabant Nieuws, begint direct een extra uitzending met de huldiging. Ook op de website, radio, app en de Facebook-pagina van Omroep Brabant wordt de huldiging live uitgezonden.

De website en app staan eerder zondagmiddag al in het teken van de promotie van Willem II, onder meer met een liveblog. Daardoor hoef je niets van de aanloop naar de feestelijkheden te missen. Datzelfde geldt wanneer je afstemt op Omroep Brabant radio, waar ook de hele middag aandacht wordt besteed aan het feestje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!