Video

Supporters Willem II door het dolle heen: 'Titel dankzij Peter Maes'

11 mei om 11:30 • Aangepast 22 mei om 02:02
nl
Het grote succes van de kampioensploeg van Willem II? De meeste supporters wijzen naar hoofdtrainer Peter Maes. Onder leiding van de 59-jarige Belg veranderde de Tilburgse ploeg van een bang vogeltje in een hongerige leeuw. Supporter Leo Alkemade: "Maes is een motivator, een vaderfiguur. Hij mag hier nog vele jaren blijven."
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Leo Alkemade is één van de bekendste Willem II-supporters. Hij noemt Maes als reden dat de kampioensschaal in Tilburg omhoog wordt gehouden. "Ik drink regelmatig Maes-bier, dus ik was al fan van Maes. Peter Maes heeft voor de ommekeer gezorgd. Van heel slecht voetbal naar redelijk slecht voetbal en uiteindelijk naar af en toe prima voetbal. Met relatief weinig kwaliteit in de selectie een resultaat neerzetten is knap. In de Eredivisie moeten er wel nieuwe spelers bijkomen, eigenlijk in iedere linie."

Gerrit van Ierland (58) uit Tilburg is al 41 jaar supporter van Willem II. In de loop der jaren heeft hij veel trainers voorbij zien komen, maar over Maes kan hij geen slecht woord zeggen. "Zo zie je maar dat een trainer veel kan bereiken met een groep. Qua instelling en teamspirit zit het dankzij Maes goed in elkaar. Dit kampioenschap is de kers op de taart en voor een groot deel dankzij onze Belgische vriend."

Het feest werd vrijdagavond al goed gevierd:

Slechte wedstrijden ook winnen is een kwaliteit. Willem II laat het al een aantal weken zien, waaronder de kampioenswedstrijd tegen Telstar afgelopen vrijdagavond: 3-2. Dat werd uitgebreid gevierd op de tribunes, op het veld en na afloop rondom het stadion. "Dat we dit soort wedstrijden alsnog over de streep trekken komt door de supporters", zegt fan Co Geboers midden tussen de feestvierders. "Maar het is ook dankzij Maes, dat is het succes van Willem II. Hij moet nog lang bij onze club blijven."

"Mooie erkenning als supporters je naam scanderen."

Maes zelf geniet van de feestende menigte in het Koning Willem II Stadion. Toch vindt hij de vele aandacht voor zijn persoon wat ongemakkelijk. "Natuurlijk is het een mooie erkenning als supporters je naam scanderen. Maar het is niet alleen Peter Maes die dit gerealiseerd heeft. Ik ben geweldig opgevangen door de technische staf. Ze hebben me geïntroduceerd in het Nederlandse voetbal en stap voor stap is het team gegroeid. Daar ben ik die gasten heel dankbaar voor, ze verdienen alle eer."

"Willem II heeft een heel groot hart."

Hij neemt nog een slok van zijn Bacardi-cola en laat het succes op hem inwerken. "Op deze manier kampioen worden is onvergetelijk. Dat dan de supporters op het veld komen, hoort er bij. Als wij al zo'n vreugde voelen, hoe moeten die gasten op de tribunes zich dan voelen? Iedereen reageert met z'n hart en Willem II heeft een heel groot hart."

Zondag kan hij rekenen op een uitzinnige mensenmassa in het centrum van Tilburg. "Gedurende het seizoen heb ik zoveel onderling respect gevoeld tussen de spelers en supporters. We gaan naar de Eredivisie, dat zal overigens qua niveau wel een ander verhaal worden. Maar eerst gaan we feesten, ik laat alles op me afkomen."

Huldiging bij Omroep Brabant

Vanaf tien over half zes, na Brabant Nieuws, begint direct een extra uitzending met de huldiging. Ook op de website, radio, app en de Facebook-pagina van Omroep Brabant wordt de huldiging live uitgezonden.

De website en app staan eerder zondagmiddag al in het teken van de promotie van Willem II, onder meer met een liveblog. Daardoor hoef je niets van de aanloop naar de feestelijkheden te missen. Datzelfde geldt wanneer je afstemt op Omroep Brabant radio, waar ook de hele middag aandacht wordt besteed aan het feestje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!