Video

José ziet daders van gewelddadige woningoveral wegrennen

30 mei om 17:39 • Aangepast 14 juni om 02:05
nl
Terwijl José woensdagavond zijn hond uitliet in de Marslaan in Helmond, zag hij hoe twee jongens zich verstopten achter een boom. "Die halen vast wat kattenkwaad uit", dacht hij. Maar de jongens hadden heel wat meer gedaan.
Profielfoto van Floortje Steigenga
Geschreven door

Woensdagavond raakten twee mannen gewond bij een woningoverval aan de Marslaan in Helmond. De daders, twee jonge mannen in donkere kleding, zijn gevlucht. De politie zette een helikopter en speurhonden in om de verdachten te vinden. Tevergeefs, want de overvallers worden nog steeds gezocht. In de woning raakten de bewoner van het huis gewond, een alleenstaande man van rond de zestig. Ook een vriend die op dat moment op bezoek was, liep verwondingen op.

Kim is een van de bewoners uit de Marslaan en vertelt over de avond van de overval: "Ik lag in bed en hoorde ineens mannen schreeuwen en daarna hoorde ik mensen wegrennen. Er is hier weleens vaker ruzie, dus eerst zocht ik er niet zoveel achter. Maar toen ik beneden kwam, stond de hele straat vol met politie en was de straat afgezet. Dat was best even schrikken."

Op bewakingsbeelden van José's woning is te zien hoe de daders vanachter een boom in donkere kleding wegrennen:

Een andere buurtbewoner uit een straat verderop, beleefde de overval van een stuk dichterbij. José ging rond negen uur 's avonds de deur uit om een ommetje te maken met zijn hond. Vanuit zijn ooghoek zag hij twee jongens die zich achter een boom verstopten en daarna wegrenden: "Ik dacht: die halen vast wat kattenkwaad uit.

Ze leken ook best wel jong, ik denk een jaar of zestien." José liep nietsvermoedend verder tot hij het slachtoffer vanuit de achtertuin om hulp hoorde roepen: "Hij vroeg of ik mensen weg had zien rennen. Die had ik natuurlijk gezien, maar ze waren al zo ver weg dat ik niet meer kon zien waar ze naartoe waren gerend."

"Zijn wenkbrauw en nek waren flink aan het bloeden."

José bracht zijn hond naar huis en rende naar de woning van het slachtoffer. Daar trof hij zijn buurman en zijn bezoeker aan. "Toen ik binnenkwam trof ik een van hen bloedend aan. Zijn wenkbrauw en nek waren flink aan het bloeden en hij had een grote bult in zijn nek."

De bewoner van het huis aan de Marslaan vertelde aan José dat de inbrekers met een wapen op de mannen hebben ingeslagen. De man die op bezoek was, heeft tijdens een worsteling met de inbrekers nog een paar klappen uitgedeeld aan een van de daders. Volgens José wilden de slachtoffers niet naar het ziekenhuis.

Ondanks de inbraak en verwondingen van de slachtoffers, voelt José zich nog wel veilig in zijn buurt: "Ik woon hier al dertig jaar en ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Dus dit doet mij niet veel. Er gebeurt overal weleens iets. Ik voel me nu niet opeens onveilig."

José wijst aan waar hij de inbrekers zag (foto: Floortje Steigenga).
José wijst aan waar hij de inbrekers zag (foto: Floortje Steigenga).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!