Paleisbrug Den Bosch krijgt in 2025 nieuwe liften: kosten 1,4 miljoen euro

30 mei om 20:00 • Aangepast 14 juni om 02:03
nl
De Paleisbrug in Den Bosch krijgt in 2025 twee nieuwe liften. De brug verbindt het Paleiskwartier met de oude Bossche binnenstad. Vanwege een groot aantal storingen staan de liften van de brug al sinds 2021 stil. Aan de nieuwe liften hangt wel een fors prijskaartje: bijna 1,4 miljoen euro. De gemeenteraad moet er in juli nog akkoord op geven.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Er is een belangrijk verschil tussen de oude en de nieuwe liften. De oude, schuine liften stonden regelmatig stil waardoor er mensen opgesloten raakten. Om de toegankelijkheid van de burg voor iedereen te waarborgen, komen er op termijn nieuwe liften.

De nieuwe liften zijn niet meer schuin, maar verticaal. Ze zijn minder storingsgevoelig en bovendien worden slijtage van onderdelen en het onderhoud met computers in de gaten gehouden.

Tijdelijke liften
Sinds enkele maanden zijn er bij de uiteinden van de brug tijdelijk verticale liften geplaatst. Volgend jaar worden die vervangen door de nieuwe liften. Die krijgen een nieuw uiterlijk van voornamelijk glas. Ook hierover moet de gemeenteraad nog een besluit nemen.

Kunstobject
De oorspronkelijke schuine liften gaan dienst doen als kunstobject. Twee kunstenaars zijn daar inmiddels mee aan de slag gegaan. Halverwege juni worden de kunstwerken onthuld.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Falende schuine liften bij Bossche brug worden vervangen door gewone

Schuine liften staan al 1,5 jaar stil, gemeente gelooft er niet meer in

Noodliften vervangen schuine liften die nooit werken: 'Werd hoog tijd

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!