Frank Lammers bedankt lege zaal na winnen award voor 'Ferry: De Serie'

31 mei om 07:00 • Aangepast 14 juni om 02:05
nl
Frank Lammers heeft een Binge Award gewonnen in de categorie populairste Nederlandse serie. De acteur uit Mierlo won de prijs voor de populairste videocontent op de streamingdiensten in Nederland, met 'Ferry: De Serie' op Netflix. De Binge Awards werden donderdagavond voor de vijfde keer uitgereikt. "Dit is heel tof."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

In een ludiek filmpje op Instagram is te zien hoe Lammers voor het moment van de officiële uitreiking al bekijkt of hij een award heeft gewonnen. "Ik kan gewoon niet wachten. Ik wil zo graag weten of 'Ferry' de beste serie is geworden", zegt hij.

Als hij ziet dat dit het geval is, schreeuwt hij blij 'YES' en steekt hij de trofee - voor een lege zaal - meermaals in de lucht. Een dankwoord had hij ook al klaar: "Dit is natuurlijk heel tof. Namens heel de cast en crew dank jullie wel! Een speciaal woord van dank natuurlijk aan mijn tegenspeelster, de ongelofelijke Elise Schaap. Ik ben hier heel blij mee."

In dit filmpje op Instagram reageert Lammers op het winnen van de Award:

Wachten op privacy instellingen...

Duistere kant
In 'Ferry: De Serie' staat Ferry Bouwman, gespeeld door Lammers, centraal. Ferry staat als beginnend 'brouwer' van xtc aan het begin van zijn carrière in de Brabantse onderwereld. Hij werkt hierbij samen met John, zwager Lars, Remco en Dennis. Ferry heeft maar één doel: de top bereiken. Daarvoor gaat hij de strijd aan met drugsbaron Arie Tack en een beruchte motorclub.

Pas wanneer zijn grote liefde Danielle de duistere kant van Ferry en zijn handel in drugs leert kennen, wordt duidelijk welke prijs hij moet betalen om de allergrootste te worden.

Nog een Netflix-film
Er komt dit jaar nog een tweede Netflix-film over Ferry Bouman. Deze tweede film gaat verder waar de vorige serie eindigde: Ferry heeft onze provincie verlaten en leeft teruggetrokken, nadat hij alles is kwijtgeraakt. Ver weg van de drugs en al het gedoe.

Ook acteur Huub Smit keert terug in de tweede film en speelt weer de rol van Dennis.

Permanent onderzoek
Een andere Netflix-serie, 'Fool me once', werd donderdagavond uitgeroepen tot populairste internationale serie. Populairste Nederlandse documentaire was 'Het Verhaal van Nederland – Oranje Nassau (NPO Start) en de populairste Nederlandse realityserie was 'B&B Vol Liefde' op Videoland.

De winnaars van de Binge Awards werden uitgeroepen op basis van permanent onderzoek naar het kijkgedrag van maandelijks vierduizend Nederlanders. Hierbij werd gefocust op wat er bekeken werd op de streamingdiensten en wat de kijkers hiervan vonden.

Het personage van Frank Lammers werd ooit losjes gebaseerd op de praktijken van een échte Brabantse schurk: Janus van Wesenbeeck. Eerder maakten we deze video over de bekendste drugsbaron van Brabant: Ferry Bouman.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.