Video

Emotionele Frans Bauer na lange tijd weer in Ahoy: 'Bijzonder moment'

31 mei om 15:44 • Aangepast 14 juni om 02:05
nl
Nog nooit heeft zanger Frans Bauer in Ahoy gestaan zonder dat zijn vader erbij was. Sterker nog, 13 jaar lang wilde hij daar helemaal niks weten, van alleen al het idee. Tot hij in de arena verrast werd. "Toen begon het toch te kriebelen."
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

18 en 19 oktober gaat het gebeuren: Frans Bauer in Ahoy. Daar zijn wel wat slapeloze nachten overheen gegaan, als we de volkszanger moeten geloven. "Ik heb er 51 keer gestaan en 51 keer is mijn vader erbij geweest", vertelt Frans. "En toen hij negen jaar geleden stierf, heb ik alleen nog maar redenen bedacht om het niet meer te hoeven doen."

"Ik kreeg het gevoel dat ik nog iets af moest maken."

Hij vond het te moeilijk. Het gemis te groot. "Ik had mezelf beloofd dat ik er niet meer ging staan", zegt hij. Tot zijn gezin hem als verrassing mee naar de arena nam. "Ik zag mijn gezicht weer groot op het billboard staan en dat maakte toch wel wat los. Ik kreeg het gevoel dat ik nog iets af moest maken."

Daarbij heeft de familie Bauer net daverend succes gehad met hun reallifesoap, De Bauers. Waardoor het toch weer ging kriebelen. Wekenlang konden kijkers meegenieten met het lief en leed van de familie. Ze zagen Frans worstelen met zijn gewicht en met 50 jaar worden, de gebbetjes van de kinderen en Mariska die revalideert van een herseninfarct. Een kwetsbaar seizoen, waarbij feest en de hobbels van het leven elkaar afwisselden.

Daarom viert de familie vrijdagmiddag een feestje in de tuin. Om te proosten op het seizoen en het spektakel in Ahoy aan te kondigen, inclusief Mr. Ahoy himself: Lee Towers.

Frans overtreft namelijk het record van de Rotterdammer. Leendert Huijzer, zoals Lee Towers eigenlijk heet, stond er 51 keer. Op 18 en 19 oktober voegt Frans Bauer een 52e en 53e optreden aan zijn totaal toe en en gaat hij Lee Towers voorbij.

"De eerste twee dagen was het even wennen, maar daarna vergeet je al bijna dat ze er zijn."

Tijdens het feestje is het struikelen over de camera's en journalisten, maar die media-aandacht op en rond het huis is de familie inmiddels wel gewend. "De eerste twee dagen was het even wennen, maar daarna vergeet je al bijna dat ze er zijn", zegt zoon Christiaan. "Dan zeg je even hoi, maar ga je erna ook gewoon naar je kamer."

Ondertussen timmert hij zelf ook hard aan de weg en bouwt hij aan zijn eigen zangcarrière. Zijn allereerste liedje is bíjna klaar. "Heel anders dan het werk van mijn vader, al had die het ook wel uit willen brengen", glundert hij. De laatste hand wordt ondertussen aan de mix gelegd, om hem in juni uit te kunnen brengen. Nou, ideaal. Precies op tijd voor Ahoy, in oktober.

Zanger Kafke, Frans Bauer en Lee Towers (Foto: Omroep Brabant).
Zanger Kafke, Frans Bauer en Lee Towers (Foto: Omroep Brabant).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.