Liveblog

112-nieuws: auto en scooter gebotst • groep belaagt en berooft jongen

1 juni om 13:37 • Aangepast 14 juni om 02:05
nl
In dit liveblog hebben we je deze zaterdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Het liveblog is gesloten

15.42

Jongen door groep beroofd

In Vught is gisteravond laat een jongen belaagd en beroofd door een groep van acht jeugdigden. Wijkagent Marcel de Rouw spreekt van een ‘ernstig vergrijp’. Hij hoopt dat de daders snel opgepakt kunnen worden: “Om te voorkomen dat het van kwaad tot erger wordt.”

De jongen zat op een fiets toen hij door de groep werd vastgehouden. Daarna werd hij tegen de grond geduwd en in ieder geval van zijn telefoon beroofd. Voor zover bekend raakte het slachtoffer niet gewond. Nadat hij was thuisgekomen, heeft zijn vader de politie gebeld en die is volgens De Rouw direct in actie gekomen. Ook zou vandaag nog een buurtonderzoek plaatsvinden en worden onderzocht of camerabeelden kunnen helpen. Verder hoopt De Rouw dat getuigen zich melden: “Dit is te zot voor woorden.”

14.48

Man slaat op verkeersborden

In Zevenbergschen Hoek is vannacht een 52-jarige inwoner opgepakt nadat hij met een knuppel tegen verkeersborden zou hebben geslagen. Ook denkt de politie dat de man een 60-jarige plaatsgenoot heeft bedreigd en een knuppel naar hem heeft gegooid. Waarom de man door het lint ging is niet duidelijk. Wel vonden politieagenten na de arrestatie een kleine hennepkwekerij in het huis van de man. Die kwekerij was niet meer in gebruik.

14.09

Auto en scooter botsen

Op de Eikenlaan in Langenboom zijn zojuist een auto en een scooter op elkaar gebotst. De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk en wordt onderzocht door de politie. De scooterrijder is nagekeken in een toegesnelde ambulance. Het is onduidelijk of hij gewond is geraakt.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
13.23

Brandweer naar parkeergarage Boxtel

De brandweer werd aan het begin van de middag opgeroepen na een melding bij appartementencomplex Rentmeester aan de Achterberghstraat in Boxtel. Daar werd in de inpandige parkeergarage hulp geboden aan iemand. Wat er precies aan de hand was, is niet naar buiten gebracht. Er was geen sprake van gevaar voor de bewoners van het complex en de parkeergarage was tijdens de inzet van de brandweer gewoon te gebruiken. Na een halfuur keerde de brandweer terug naar de kazerne. Er waren geen andere hulpdiensten aanwezig.

Wat er precies aan de hand was bij de Rentmeester in Boxtel is niet naar buien gebracht (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Wat er precies aan de hand was bij de Rentmeester in Boxtel is niet naar buien gebracht (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
13.18

Brug A27 staat open

Vanwege een openstaande brug staat er op de snelweg A27 van Breda richting Gorinchem een file voor Werkendam. Die file was rond kwart over een 's middags zeven kilometer lang en begon bij Hank. De vertraging bedroeg op dat moment ruim een kwartier.

12.50

Vuurwapen in auto op A16

Een 35-jarige man uit Capelle aan den IJssel is afgelopen nacht aangehouden op de A16 bij Zevenbergschen Hoek. De man had met zijn rijgedrag de aandacht van surveillerende agenten getrokken op de A59. Daarop besloten ze hem te controleren. Hij bleek niet onder invloed van alcohol te zijn. Maar tijdens het controleren van de auto, vonden ze daar een vuurwapen. Daarop werd de bestuurder aangehouden. De auto waarin de man reed, is voor verder onderzoek in beslag genomen.

12.02

Fietser rijdt tegen boom

Een fietser is afgelopen nacht tegen een boom gefietst naast de Taalstraat in Vught en vervolgens gevallen. Het slachtoffer is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

11.26

Auto ramt gevel huis Breda

Een automobiliste is vanochtend met haar auto haar eigen huis binnengereden aan de Koekoekstraat in Breda. Hierbij raakte de gevel zwaar beschadigd. Een boom die in de tuin stond, belandde in het huis. Hoe het mis kon gaan, wordt onderzocht. Er raakte niemand gewond.

Lees hier meer.

De vrouw ramde met de auto de gevel van haar huis (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De vrouw ramde met de auto de gevel van haar huis (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Brandweer en de politie kwamen naar de Koekoekstraat in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Brandweer en de politie kwamen naar de Koekoekstraat in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
11.12

Motorrijder overleden

De 24-jarige motorrijder uit Lage Zwaluwe die donderdag in Breda een ongeluk veroorzaakte, is overleden. Dat maakte de politie vanochtend bekend. De man reed op de Terheijdenseweg een 21-jarige fietsster aan. Ze vielen vervolgens allebei. De man reed zonder rijbewijs op zijn motor.

Lees hier meer.

Het ongeluk in Lage Zwaluwe gebeurde donderdag (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Het ongeluk in Lage Zwaluwe gebeurde donderdag (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
10.38

Trio veroorzaakt overlast in winkel

Een 40-jarige vrouw uit Sint Willebrord is gisteravond aan het Markthof in Eten-Leur aangehouden. Zij veroorzaakte daar, samen met twee mannen, overlast in een winkel. Ze liepen in en uit, schreeuwden tegen het personeel en klanten en leken onder invloed te zijn. Agenten spraken de drie aan. De vrouw weigerde zich te identificeren en liep weg. Met een zwaaiende armbeweging sloeg ze een agent een bloedneus, toen die haar arm wilde vastpakken. Ze werd vastgezet. Ze bleek onder invloed van amfetamine.

10.17

Vier arrestaties na mishandeling in Breda

Vier mannen zijn afgelopen nacht aangehouden in de binnenstad van Breda. Zij zouden betrokken zijn bij het mishandelen van twee mannen op de Torenstraat. De slachtoffers, een 21-jarige Tilburger en een 29-jarige man uit Berkel-Enschot, zijn in ambulances naar een ziekenhuis gebracht. Beide slachtoffers waren niet goed aanspreekbaar. Bij een man vloeide bloed uit een wond in zijn gezicht, hij raakte zelfs even buiten bewustzijn. Hij zou volgens een getuige tegen zijn hoofd getrapt zijn.

Lees hier meer.

08.27

Rijstrook A4 dicht vanwege water

De rechterrijstrook van de A4 van Rotterdam richting Antwerpen was tot kwart voor tien vanochtend afgesloten bij Hoogerheide vanwege water op de weg. De afsluiting leidde rond halfnegen 's ochtends tot een file vanaf Bergen op Zoom-Zuid.

08.09

Auto achtergelaten in Breda

Aan het Breepark Breda is afgelopen nacht een auto achtergelaten. De auto stond half in de berm. De bestuurder was spoorloos. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om de auto te takelen. Intussen weet de politie wie de eigenaar van de auto is: "Die kan het een en ander verwachten qua kosten en een proces-verbaal."

De auto werd achtergelaten aan het Breepark in Breda (foto: Instagram wijkagenten Markdal-buiten).
De auto werd achtergelaten aan het Breepark in Breda (foto: Instagram wijkagenten Markdal-buiten).
23.29

Aanrijding op het spoor

Na een aanrijding reden er gisteravond laat enige tijd geen treinen tussen Breda en Roosendaal. De aanrijding vond plaats rond elf uur, om halftwaalf reden de treinen hier weer volgens schema. Details zijn niet bekendgemaakt.

22.32

Auto en vrachtwagen in berm N2

Een auto en een vrachtwagen zijn gisteravond in de berm beland naast de N2 bij Eindhoven. Bij de crash werd een lichtmast uit de grond gereden. Niemand raakte gewond. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. Vermoedelijk ging het mis bij het invoegen op de N2. De auto en vrachtwagen zijn geborgen.

Vermoedelijk ging het mis bij het invoegen op de N2 (foto: Dave Hendriks /SQ Vision).
Vermoedelijk ging het mis bij het invoegen op de N2 (foto: Dave Hendriks /SQ Vision).
Wachten op privacy instellingen...
21.41

Twee katten vast in brandend huis, één redt het niet

Tijdens een brand in een huis aan de Hoessenboslaan in Berghem bevonden zich gisteravond nog twee katten binnen. Terwijl de bewoners niet thuis waren, kregen de huisdieren te maken met veel rook door een brandend bankstel. Een van de katten heeft het niet overleefd.

Lees hier meer.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!