Oud-drummer van Doe Maar overleden, werd later schilder

1 juni om 16:21 • Aangepast 14 juni om 02:05
nl
De oud-drummer van de Nederlandse popgroep Doe Maar, Carel Copier, is overleden. De muzikant woonde in Oeffelt en werd 72 jaar. Hij was al enige tijd ernstig ziek.
Profielfoto van Ron VorstermansProfielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Copier was drummer bij het begin van Doe Maar in 1978, net als de eveneens uit Mill afkomstige Jan Hendriks en Ernst Jansz uit Neerkant. Het eerste album van de band, dat ook Doe Maar heette, was toen nog niet heel succesvol. Dat succes kwam pas toen Henny Vrienten uit Tilburg er een jaar later bij kwam. Carel ging in 1981 weg bij de band en werd vervangen door René van Collem, die later werd opgevolgd door Jan Pijnenburg uit Vught.

Copier was niet alleen drummer bij Doe Maar. Hij nam op verschillende nummers ook de zang voor zijn rekening. Verder schreef hij drie nummers voor Doe Maar. Hendriks en Jansz betreurden het vertrek van Copier.

Na 1981 bleef Copier muzikant. De drummer heeft in 2016 nog meegedaan aan een reünieconcert van de band in de ZiggoDome. En tot voor kort maakte hij nog muziek met zijn band, Boem3, als gitarist. Op de site van deze muziekgroep wordt zijn overlijden een groot gemis genoemd: "We zullen hem herinneren als een vriend en een gedreven mens die prachtige muziek gespeeld en gecomponeerd heeft."

Boem3 was ook trots op de schilder Copier. Hij maakte schilderijen, vooral zelfportretten, tot op hoge leeftijd. Op zijn Facebook-pagina deelde hij geregeld zijn werk. Vijf jaar geleden exposeerde hij in het Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.