Man met ijzeren pijp vernielt geparkeerde auto's

2 juni om 09:13 • Aangepast 14 juni om 02:05
nl
In de wijk Wandelbos-Zuid in Tilburg, in de omgeving van de Marie Koenenlaan, zijn zaterdagnacht zeker vijf auto's vernield. De verdachte, een 45-jarige Tilburger, is meegenomen. Het gaat om een verwarde man die in een flat in de wijk bij zijn moeder woont.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Agenten gingen rond halfdrie 's nachts naar de Marie Koenenlaan na een melding dat daar iemand met een ijzeren pijp over straat liep. Onderweg daar naartoe kregen de agenten nog een melding, dat de man autoruiten zou inslaan.

Verhoor
Op een parkeerplaats aan de Marie Koenenlaan zagen de agenten drie auto’s met vernielde ruiten en in de omgeving nog eens twee auto’s met vernielde ruiten.

Vernielde autoruit in Tilburg
Vernielde autoruit in Tilburg

De agenten gingen op zoek naar de verdachte en hielden hem uiteindelijk thuis aan. De slachtoffers hebben aangifte gedaan van vernieling.

De verdachte is een bekende van de 'instanties'. Hij zit vast voor verhoor. Buurtbewoners laten weten dat de man al weken voor overlast zorgt. Ze zijn bang voor hem en vrezen dat hij snel weer thuis is.

Moeder
Buurtbewoner Ad heeft de man wel eens aangesproken op zijn gedrag maar een een paar dagen later zorgde hij gewoon weer voor overlast. "De man woont hier zelf niet, maar zijn moeder", weet Ad. "Zijn moeder is zo bang voor hem dat ze hem niet meer binnenlaat."

De politie houdt er rekening mee dat er nog vernielde auto's over het hoofd zijn gezien. Mensen van wie de auto is vernield en die nog geen contact hebben gehad met de politie wordt verzocht de politie te bellen en het registratienummer 2024-137645 te vermelden. Ook getuigen kunnen zich daar melden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!