ProRail aan de slag: weinig tot geen treinen door Land van Cuijk

2 juni om 19:07 • Aangepast 7 juni om 02:02
nl
Tot en met 9 juni rijden er over de Maaslijn, tussen Nijmegen en Venlo, amper tot geen treinen. Het treinverkeer is ontregeld door werkzaamheden van spoorbeheerder ProRail. Er worden langs het traject, dat deels in het Land van Cuijk ligt, stop- of snelbussen ingezet. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Door het grote onderhoud zal ook een aantal spoorwegovergangen, in onder meer Boxmeer, zijn afgesloten. Voor het verkeer is er een omleidingsroute aangegeven.

Tot en met volgende week zondag rijden er helemaal geen treinen tussen Venlo en Boxmeer. In het eerste en tweede weekend van juni ligt ook het treinverkeer tussen Boxmeer en Nijmegen stil.

Tijdens de werkzaamheden worden onder meer het perron van het station in Boxmeer en de rails onder handen genomen. Ook bij de stations in Limburg aan de Maaslijn wordt door ProRail aan sporen en overwegen gewerkt. De klus maakt deel uit van een ingrijpende renovatie van de spoorlijn. In 2027 moet het spoor er zo bij liggen dat er elektrische treinen overheen kunnen rijden.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Treinverkeer door Land van Cuijk wordt eindelijk sneller en veiliger

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!