Video

'Bloederige' foto van steekpartij bij festival Intents klopt niet

2 juni om 19:35 • Aangepast 15 juni om 02:01
nl
Het ziet er niet al te fraai uit: een vloeistof kleurt het hout van wat vlonders op festival Intents in Oisterwijk rood. Het zou om bloed gaan, is te lezen op een foto die online wordt verspreid. Dat blijkt alleen niet te kloppen, zegt een woordvoerder van het festival.
Profielfoto van Kamiel Visser
Geschreven door

De foto die rondgaat op het internet is niet heel duidelijk, maar zou bloed op houten vlonders moeten tonen. Er staat de tekst 'iemand neergestoken op Intents' bij. Het incident zou op de zaterdag van het evenement gebeurd zijn.

Geen steekpartij
Die afbeelding met de tekst blijkt alleen niet te kloppen. "We zijn op de hoogte van de afbeelding, maar kunnen bevestigen dat er geen steekincident is geweest", zegt een woordvoerder van Intents. Volgens hem gaat de foto rond op het internet, maar is er niks aan de hand in Oisterwijk.

"We zijn natuurlijk gaan kijken op de plek waar het steekincident mogelijk gebeurd had kunnen zijn, maar daar was niks aan de hand", vervolgt de woordvoerder.

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

Ander festival
In plaats van Intents, zou de foto op het festival Paradijs van het Zuiden in Den Bosch zijn genomen. Dat evenement vond ook dit weekend plaats. Een festivalganger die daarheen ging, zegt de foto te hebben genomen. "We stonden op het festival en ineens viel er iemand neer. Hij bloedde en werd daarna meegenomen."

Een woordvoerder van Paradijs van het Zuiden laat weten dat het niet om een steekpartij ging, maar om een 'handgemeen'. Wat zich precies heeft voorgedaan, is niet bekend. Hoe dan ook was er een hoop bloed, zegt de festivalganger: "Ik heb de foto van de vlonders genomen. De helft van het bloed was daar zelfs al weg. De spetters zaten op mijn schoenen."

De persoon die bloedde, is volgens een woordvoerder van Paradijs van het Zuiden nagekeken door EHBO-personeel op het evenement.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.