Video

Aanslag op huis van agent: 10.000 euro voor de gouden tip

3 juni om 18:50 • Aangepast 19 juni om 02:04
nl
Justitie gaat tot het uiterste om de daders te pakken te krijgen die vorig jaar in Breda een aanslag pleegden op het huis van een agent en zijn gezin. Er is een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de gouden tip die naar de aanslagplegers leidt. Ook worden maandag voor het eerst foto's van de verdachten getoond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant.
Profielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

In september 2023 plakten twee daders een vuurwerkbom tegen het huis in de Passsendalestraat. Opmerkelijk is dat de daders voor deze aanslag foto's van zichzelf maakten. Deze beelden worden nu door de politie gedeeld.

Op de foto's zijn opvallende details te zien. Daarbij gaat het onder meer om gele werkhandschoenen en een jas van het merk Nike. Op deze Nike-jas staat het logo van de voetbalclub Inter Milan.

Gedeelde foto's door de politie van de daders (foto: Bureau Brabant).
Gedeelde foto's door de politie van de daders (foto: Bureau Brabant).

Dreigende sfeer
In de wijk waar de aanslag werd gepleegd, speelt volgens de politie meer. Zo zouden buurtbewoners geen melding of aangifte durven doen, uit angst voor een vergelding.

Twee aanslagen
Het huis van de politieman aan de Passendalestraat was in september vorig jaar twee keer het doelwit van een aanslag. De eerste keer was op 5 september. Toen werd een steen tegen het huis gegooid.

Twee weken later, op 17 september, ging er een vuurwerkbom af bij het huis. Op beelden is te zien dat een man rond tien uur 's avonds iets aan het huis plakt. Een andere man steekt het voorwerp aan. Tien seconden later volgt een explosie. De politieman en zijn gezin zijn op dat moment niet thuis.

LEES OOK:

Aanslag met vuurwerk bij huis van agent: politie deelt de beelden

Aanslag met vuurwerk bij huis van agent: politie doet buurtonderzoek

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!