Video

Man (47) valt in ravijn en overlijdt: 'Stenen waren glad, hij gleed uit'

4 juni om 17:17 • Aangepast 19 juni om 02:05
nl
Een man (47) uit Vught is zondag overleden nadat hij bij het Belgische natuurschoon van Tombeau du Géant in een ravijn viel. De man was met zijn vrienden aan het wandelen en maakte een foto, maar daarna gleed hij uit en viel hij veertig meter naar beneden. Op weg naar het ziekenhuis is hij overleden.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

Een van zijn vrienden, die liever anoniem wil blijven, was erbij toen het gebeurde. Hij zocht contact met Omroep Brabant nadat hij op internet las dat het om een ongeluk na het maken van een selfie zou gaan.

"Dat doet het lijken of hij een klungelige fout heeft gemaakt, maar het is juist een superverantwoordelijke jongen die het slachtoffer is geworden van een noodlottig ongeval."

De vriend van het slachtoffer vertelt dat bij de afgrond van het uitzichtpunt geen hek stond, waardoor zijn vriend weg kon glijden. "Onbegrijpelijk, op zo'n gevaarlijk punt", zegt hij.

"Hoe het nu met ons gaat? Dat kunt u zelf wel inschatten, denk ik."

Het slachtoffer is veertig meter naar beneden gevallen. Zijn vrienden konden hem niet meer zien. "Hoe het nu met ons gaat? Dat kunt u zelf wel inschatten, denk ik." De groep heeft na de val de hulpdiensten gebeld en werd geholpen door een klimteam uit de buurt.

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

"Toen moesten we hem gaan zoeken", zegt de man. "Het was verschrikkelijk. Ik zit nog in een soort overlevingsmodus."

Het slachtoffer was met een vriendengroep aan de wandel in Zuid-België. Aangekomen bij Tombeau du Géant maakte hij een foto van het natuurschoon. "Toen heeft hij zijn camera weggedaan en is hij uitgegleden", vertelt de vriend. "Het was een regenachtige dag, dus de stenen waren glad. Het had iedereen kunnen overkomen."

Na twee uur kon het slachtoffer gestabiliseerd worden en naar het ziekenhuis worden gebracht. Onderweg daarheen is hij overleden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!