Onrust op basisschool houdt aan: ouders willen juffen terug en directie weg

5 juni om 15:21 • Aangepast 19 juni om 02:03
nl
Ouders van leerlingen van basisschool De Ster in Westerhoven willen dat de directie van de school opstapt. Dat zegt het oudercomité in een petitie die woensdagmiddag aan de schoolleiding wordt overhandigd. Belangrijkste reden voor de onvrede onder de ouders: het wegsturen van drie juffen.
Profielfoto van Wim CoenenProfielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De petitie is een nieuwe stap van de ouders nadat er onrust ontstond op De Ster na het wegsturen van de juffen die inmiddels alle drie ziek thuis zitten. Volgens Eric van der Palen, woordvoerder van de bezorgde ouders, is er na verschillende gesprekken met de leiding en de scholenkoepel Atalenta nog steeds veel onvrede en onbegrip onder vaders en moeders over de situatie.

"Er blijven nog veel vragen onbeantwoord."

"Er blijven nog veel vragen onbeantwoord", vertelt Van der Palen. Zo is de officiële verklaring van het schoolbestuur over het vertrek van de juffen dat er een verschil van inzicht is over de manier van onderwijs op De Ster. "Er wordt gezegd dat er andere visies zijn. Maar ons wordt niet duidelijk gemaakt om welke visies het dan gaat."

Er zijn volgens Van der Palen naast het vertrek van de juffen meer problemen op de school. Zo zou de communicatie en samenwerking tussen De Ster en ouders al enkele jaren verstoord zijn. Het bestuur en de regiodirectie zouden de uitkomsten van onderzoeken naar de gang van zaken op de basisschool 'op geen enkele wijze met de ouders delen'.

"Mijn zoontje heeft dit jaar al vijftien verschillende leraren gehad."

Een ander probleem op De Ster is het verloop onder het personeel zegt Van der Palen. "Mijn zoontje zit in groep zes en heeft dit jaar al vijftien verschillende leraren gehad. Er zijn zoveel invallers geweest. Groep acht is nu op schoolkamp zonder de vaste juf en het is maar de vraag of hun eindmusical doorgaat. De kinderen zelf balen ook erg van hoe het nu gaat."

Oudergesprekken, CITO-toetsen, schoolrapporten en de overstap van het basis- naar het voortgezet onderwijs zouden door de chaotische situatie op de school ook in het honderd lopen, zo valt in de petitie van de ouders te lezen. Ze spreken over een onveilige leeromgeving voor de kinderen, maar ook voor de leerkrachten.

"Er moeten nieuwe mensen komen om een frisse start te maken."

Wat de ouders betreft moeten de schooldirecteur en de regiodirecteur plaatsmaken voor iemand anders. Er moeten volgens Van der Palen nieuwe mensen komen om een frisse start te kunnen maken. Ook moet het besluit om de drie juffen weg te sturen in zijn woorden 'serieus worden heroverwogen en moet er een bemiddelingspoging komen'.

Als het niet lukt om het vertrouwen van de ouders terug te winnen, moet de school zich kunnen aansluiten bij een andere scholenkoepel, vinden de ouders. De enorme lijst aan problemen op basisschool De Ster en eisen staan in deze petitie.

Het College van Bestuur van scholenkoepel Atalenta wist woensdagmiddag officieel nog niet van de petitie en kon daarom nog niet reageren op de inhoud daarvan.

DIT GING ER VOORAF AAN DE PETITIE:

Drie juffen moeten vertrekken bij basisschool, ouders zijn bezorgd

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!