Spoorproblemen rond Utrecht, minder treinen tot tien uur woensdagavond

5 juni om 13:47 • Aangepast 19 juni om 02:04
nl
De NS verwacht dat woensdagavond rond tien uur het treinverkeer weer volgens het vertrouwde schema zal rijden. Het spoor rondom Utrecht, het drukste station van Nederland, ligt al een tijdlang plat door een storing in de verkeersleidingspost. Hierdoor rijden er tot tien uur woensdagavond minder Intercity's tussen Eindhoven en Amsterdam.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

ProRail stelt dat er 'in de brede regio van Utrecht' geen treinverkeer mogelijk is, wat ook te zien is in de reisplanner. Volgens een ProRail-woordvoerster heeft een storing 'op zo'n cruciale plek al snel invloed op de hele dienstregeling'.

ProRail doet op dit moment onderzoek naar de storing. Reizigers kunnen hun reis beter uitstellen en niet naar het station komen, is het advies van ProRail en NS. Een NS-woordvoerster laat weten dat er geen bussen worden ingezet, omdat het gebied dat door de storing getroffen wordt te groot is.

Volgens de woordvoerster was er rond 14.45 uur sprake van zo'n 15 à 20 gestrande treinen. Die worden 'zo snel mogelijk en op een veilige manier' naar een station gebracht.

Foto: NS
Foto: NS
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!