Keeper Etienne Vaessen, euh Burnet, maakt debuut met zege voor Suriname

6 juni om 11:10 • Aangepast 19 juni om 02:06
nl
Doelman Etienne Vaessen uit Breda heeft zijn eerste zege geboekt als keeper van de nationale ploeg van Suriname. Tegen Saint Vincent en de Grenadines maakte hij zijn debuut in de WK-kwalificatie.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Het is een wat gekke combinatie, de Bredase keeper Vaessen in de Surinaamse ploeg. Wat blijkt, zijn opa is in Paramaribo geboren en zijn vader is daarmee half Surinaams. Op zijn shirt van de nationale ploeg van Suriname staat dan ook de naam van zijn vader: Burnet.

Wachten op privacy instellingen...

Bij de start van de WK-kwalificatie moest Vaessen, afgelopen seizoen de vaste keeper van RKC Waalwijk, na een half uur wel zijn eerste doelpunt incasseren. Sheraldo Becker (oud-speler van ADO en PEC), Justin Lonwijk (Fortuna Sittard), Jeredy Hilterman (Willem II) en Jaden Montnor zetten die achterstand vervolgens recht: 4-1. Vaessen kreeg halverwege de eerste helft een gele kaart.

"Eén van de zwaarste seizoenen uit mijn carrière, vooral mentaal."

In april werd bekend dat de doelman voor een interlandcarrière bij Suriname zou gaan. Voor hem was het een bijzonder seizoen. RKC Waalwijk wist zich te handhaven in de Eredivisie. Maar ook botste hij met Ajax-spits Brian Brobbey, een botsing waarbij hij gewond raakte aan zijn hoofd. "Het was één van de zwaarste seizoenen uit mijn carrière, vooral mentaal", zei hij daarover eerder tegen Omroep Brabant.

Ook in het paspoort van de keeper staat overigens de naam Burnet, vertelde hij eerder tegen Voetbal International: "Maar verder blijf ik gewoon Vaessen heten voor alles en iedereen. Ik heb die achternaam van mijn moeder en opa al heel m’n leven en iedereen kent me zo. Dat wil ik niet opeens veranderen."

Suriname moet op 8 juni tegen Anguilla opnieuw aan de bak in de WK-kwalificatie. Andere ploegen in de poule zijn El Salvador en Puerto Rico.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.