Waarschuwing voor zware windstoten, stevige buien en mogelijk onweer

10 juni om 06:00 • Aangepast 21 juni om 02:03
nl
Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten die vanaf maandagmiddag tot overlast kunnen leiden in het westen van onze provincie. Ook Zuid-Holland en Zeeland kunnen hiermee te maken krijgen, verwacht het weerinstituut. Daarom is voor deze provincies code geel afgegeven tot in de avond.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"De wind gaat in de loop van de middag en tijdens de avond behoorlijk in kracht toenemen", vertelde Floris Lafeber van Weerplaza maandagochtend in het radioprogramma KEIgoedemorgen! op Omroep Brabant. "Het gaat vrij krachtig tot krachtig waaien, met windstoten van 75 tot lokaal even 100 kilometer per uur."

"Het is echt een gure junidag."

Verder trekken in grote delen van het land stevige buien over, mogelijk met onweer. Volgens het KNMI kan op meerdere plaatsen 20 tot 30 millimeter regen vallen. "Het is echt een gure junidag met herfstachtige taferelen", bevestigt Floris. "Af en toe is het wel wat droger en kan de zon eventjes doorbreken, maar dat zal van korte duur zijn."

De temperatuur is daarbij aan de lage kant voor de tijd van het jaar. "Het wordt een graad of 15 als tijdens droge perioden de zon even doorbreekt, maar als het regent blijft de temperatuur steken op 13 of 14 graden. Dat is fors kouder dan de 21 graden die gebruikelijk is voor deze tijd van het jaar."

Het KNMI verwacht dat de wind en de buien pas in de tweede helft van de maandagavond zullen afnemen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!