Volwassenen met autisme worden niet meer behandeld door personeelstekort

10 juni om 13:37 • Aangepast 21 juni om 02:05
nl
Het Regionaal Autisme Centrum (RAC) stopt met het behandelen van volwassenen. Dat komt door een ernstig personeelstekort, zo laat het expertisecentrum weten. Het RAC heeft vestigingen in Helmond, Tilburg en het Limburgse Tegelen.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Het RAC is de overkoepelende naam van vier organisaties die mensen met autisme behandelen, begeleiden met werken en woonvoorzieningen bieden.

Het expertisecentrum heeft op haar website laten weten met een ernstig tekort te zitten aan psychiaters, klinisch psychologen en GZ-psychologen. Dit komt onder meer door mensen die met pensioen zijn gegaan, langdurig ziek zijn of zijn vertrokken. Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt worden de vacatures voor deze functies niet ingevuld.

Het RAC stopt daarom met diagnostiek en behandeling voor volwassenen. Cliënten zijn via de mail op de hoogte gebracht. Lopende trajecten worden komende maanden afgerond of verwezen. Er worden geen nieuwe trajecten opgestart.

Het gaat hierbij alleen om behandelingen voor volwassenen die vanuit de zorgverzekeringswet zijn geregeld. Andere zorg voor jeugd, begeleiding bij werken en re-integratie in de samenleving wordt wel nog gegeven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!