Video

Nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre komt ook uit als boek

10 juni om 15:36 • Aangepast 21 juni om 02:03
nl
Paul van Loon schrijft een kinderboek over de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre, dat laten uitgeverij Leopold en de Efteling weten. Het verhaal 'Danse Macabre - het begin' gaat over een noodlottige avond die zich afspeelt in een mysterieuze abdij.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Dit najaar opent de Efteling een nieuwe attractie op de plek waar vroeger het Spookslot stond. In het nieuwe themagebied 'Huyverwoud' vinden bezoekers straks Danse Macabre.

Het belooft een griezelige bezienswaardigheid te worden, wist ontwerper Jeroen Verheij al eerder te vertellen aan Omroep Brabant: “Straks ben je als bezoeker hier nergens veilig. Dan wordt het angstaanjagend."

Het nieuwe themagebied in de Efteling
Het nieuwe themagebied in de Efteling

Hoe angstaanjagend het boek gaat zijn, moet nog blijken. Maar de uitgeverij licht al wel vast een tipje van de sluier op. Hoofdrolspelers in het boek zijn Florian en Isabelle. Zij mogen van hun pleegvader absoluut niet naar de abdij. Want daar gebeuren mysterieuze dingen.

Het ware verhaal achter Danse Macabre
Als ze op een avond toch achter de koorbankjes kruipen in de abdij, zien ze hoe een orkest Danse Macabre speelt en een zwarte schaduw over de muzikanten trekt. De abdij begint in te storten en zij moeten ontsnappen. Dat is het begin van 'bloedstollende gebeurtenissen' en het ware verhaal achter Danse Macabre.

Wie het boek wil lezen moet nog even geduld hebben, want het verschijnt pas in oktober. Het is voor lezers vanaf negen jaar. Paul van Loon schreef al vaker boeken over de Efteling. Zo schreef hij onder meer over de attractie Raveleijn en over sprookjesbosbewoner de Sprookjessprokkelaar.

Ontwerper Jeroen Verheij liet eerder al zien wat er allemaal staat te gebeuren in het nieuwe themagebied. Bekijk hier hoe de Danse Macabre er straks uit gaat zien.

Danse Macabre
Danse Macabre

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!