Video

Oud-winnaar Van Rijthoven verliest meteen bij rentree op gras in Rosmalen

11 juni om 21:36 • Aangepast 26 juni om 02:03
nl
Tim van Rijthoven uit Roosendaal is er bij zijn rentree in Rosmalen niet in geslaagd een wedstrijd te winnen. De winnaar van de editie van 2022 verloor dinsdag met 6-4 6-3 van de Belg Zizou Bergs, de nummer 81 van de wereld.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De partij werd maandag na de eerste set onderbroken door de regen. Na de hervatting kwam Van Rijthoven met 2-0 voor in de tweede set, maar hij wist die voorsprong niet lang vast te houden. Hij verloor twee servicegames op een rij en zag Bergs het niet veel later bij 5-3 afmaken met een lovegame.

"Het voelde vandaag meer alsof ik er alleen maar bij was, ik voelde me niet echt een speler", zei de gelaten Van Rijthoven op de persconferentie. "Van tevoren hoop je zo'n wedstrijd te winnen na anderhalf jaar afwezig te zijn geweest, maar dat was een te hoge verwachting. Maar ik hoopte wel op een pijnvrije wedstrijd waar ik positief op terug kon kijken. En dat gevoel heb ik niet echt, omdat ik te veel pijn heb."

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

Negatieve spiraal
Van Rijthoven (27) weet nog niet wat dit betekent voor de komende weken. Hij wil onder meer deelnemen aan de kwalificaties van Wimbledon. "Ik ga hier wel even een evaluatie van maken. Nu zit ik nog in die negatieve spiraal en daarna ga ik pas verder kijken. De pijn - aan mijn elleboog bij het serveren - valt me tegen, die overheerste te veel vandaag. Wedstrijdspanning doet toch veel, want in de training was het prima."

Twee jaar geleden baarde Van Rijthoven opzien door het toernooi op het Autotron te winnen. In de finale won hij toen van de Rus Daniil Medvedev.

Voor Van Rijthoven was het zijn eerste wedstrijd sinds het ABN AMRO Open. Hij ondervond de afgelopen anderhalf jaar hinder van diverse blessures, waaronder aan zijn elleboog.

Door de uitschakeling van Van Rijthoven zijn er nog twee Nederlandse mannen actief: Tallon Griekspoor en Gijs Brouwer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!