Dure Porsche en 100.000 euro cash in beslag genomen in zaak Ronnie S.

14 juni om 12:34 • Aangepast 28 juni om 02:05
nl
Ruim 100.000 euro aan contant geld, zes luxe horloges, drie voertuigen waaronder een dure Porsche, diverse sieraden en luxeartikelen waaronder fitnessapparatuur en dure geurkaarsen. Dat heeft de politie in beslag genomen tijdens huiszoekingen in het onderzoek naar oud-profvoetballer Ronnie S., die wordt verdacht van drugshandel en witwassen. De goederen werden gevonden op zeven locaties: zes huizen en een camper die in Groenlo stond.
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Er is ook beslag gelegd op drie huizen en een jacht. Diverse bankrekeningen zijn 'bevoren', daar kan geen geld meer vanaf worden gehaald. Het onderzoek naar de praktijken van S. en zijn familie gaat onverminderd door, laat de politie weten.

Voorarrest verlengd
Het voorarrest van de oud-voetballer uit Breda werd donderdag met veertien dagen verlengd. S. (39) werd maandag opgepakt op verdenking van drugshandel en witwassen.

De oud-speler van onder meer NAC Breda en FC Twente werd opgepakt in Eindhoven en zit sindsdien in de cel. Volgens de rechtbank is er voldoende reden om hem langer vast te houden. Zijn vriendin werd opgepakt in het Belgische Hoogstraten en ook zijn ouders moesten een paar nachten de cel in. Maar zij zijn inmiddels weer vrijgelaten. Zij blijven wel verdachten, maakte de politie vrijdag bekend.

Cocaïne geïmporteerd
Ruud S. (42), de broer van Ronnie, werd in maart nog veroordeeld tot 54 maanden cel vanwege zijn betrokkenheid bij het importeren van grote partijen cocaïne. Dat deed hij samen met zes anderen. Ze waren actief sinds 2018 en importeerden de cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Europa. De drugs zaten verstopt in partijen koffie, hout en tegels.

De politie wilde afgelopen maandag nog een broer van Ronnie S. aanhouden, maar die werd niet thuis aangetroffen. De politie is nog naar hem op zoek.

Gekraakte telefoongesprekken
De politie kwam de vijf familieleden op het spoor dankzij gekraakte telefoongesprekken tussen criminelen uit 2021 en 2022.

Waar Ronnie S. nu precies van verdacht wordt, zoals de omvang van de zaak of om welke drugs het gaat, is nog niet bekendgemaakt. De oud-profvoetballer zit in volledige beperking en mag alleen praten met zijn advocaat. De advocaat en de politie mogen in zo’n geval ook geen verdere details delen met de buitenwereld.

Landskampioen
Ronnie S. voetbalde jarenlang voor NAC Breda. Hij speelde daar al in de jeugd en debuteerde in 2003 in het eerste elftal. Na 122 wedstrijden vertrok hij in 2008 naar FC Twente, waar hij landskampioen werd.

Die succesjaren leverden hem in 2010 een transfer op naar het Engelse Wigan Athletic, dat toen in de Engelse Premier League speelde. Van 2013 speelde hij bij Standard Luik, waarna hij in 2015 terugkeerde bij NAC Breda.

Toen de Bredanaars in 2016 niet promoveerden naar de Eredivisie en een hoop NAC-spelers vertrokken, zette Ronnie S. na 293 profwedstrijden een punt achter zijn actieve voetbalcarrière.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Invallen in huizen, vier familieleden opgepakt voor drugshandel

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!