Liveblog

112-nieuws: bus met drugsafval gevonden • fietsster en scooter botsen

17 juni om 07:27 • Aangepast 28 juni om 02:05
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.59

Bus met drugsafval gevonden

De politie heeft in Leende op een privé parkeerterrein een bus gevonden met een lading drugsafval. De politie, een adviseur gevaarlijke stoffen en de gemeente zijn op de melding afgekomen. Ook de burgemeester is een kijkje komen nemen.

De bus is door de vering gezakt. Naar schatting staan er zo'n dertig vaten in de bus. Waarschijnlijk is er ook vloeistof uit de bus gelekt. De bus viel omstanders op omdat er geen kentekenplaten op zaten en omdat er een bijzondere geur hing.

De bus wordt vanavond en vannacht geruimd. Het is nog onduidelijk hoe groot de schade is. 21.13 -

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision

Scooter en fietsster botsen op elkaar
Een vrouw op een fiets en een man op een scooter zijn vanavond frontaal op elkaar gebotst op een fietspad aan de Oranjelaan in Beek en Donk. De man is gewond geraakt en met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde in een bocht. Een vriend van het slachtoffer reed een eind achter hem. Hij vond zijn vriend en de fietsster op het fietspad. De fiets en de scooter zijn zwaar beschadigd.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
21.00

UPDATE: Zoektocht naar fietsendieven in Liessel

De politie heeft één persoon aangehouden in de zoektocht naar twee fietsendieven in Liessel. Ze gaat nog verder met het onderzoek.

19.57

Zoektocht naar fietsendieven in Liessel

In Liessel wordt door de politie gezocht naar twee daders van 'een verdachte situatie'. Dat meldt de politie op Burgernet. Navraag leert dat het gaat om een fietsendiefstal. Een vrouw zag hoe haar fiets gestolen werd door twee mannen.

Er wordt naar de mannen gezocht in de omgeving van de Sint Hubertusstraat. Het gaat om twee mannen van begin twintig. De een heeft een donkere huidskleur en draagt rode bovenkleding. De andere dader draagt een grijze bodywarmer en heeft lang golvend haar.

Op het moment dat ze het duo betrapte, meende ze iets van steekwapen te hebben gezien. Dat is de reden dat de politie een Burgernet-melding heeft verstuurd.

De vrouw is verder niet bedreigd, het tweetal ging ervandoor. De politie roept mensen met tips op om 112 te bellen.

18.31

Man zwaargewond na aanrijding auto

Een man is vanmiddag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Piuslaan in Eindhoven. De man stak te voet over en werd geraakt door een automobilist.

Het ongeluk gebeurde op de kruising met de Heezerweg. Een traumahelikopter landde midden op de kruising.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
17.26

Man betast achtjarig meisje, politie toont beelden

Even haar hondje uitlaten en daarna weer terug naar huis: dat is wat een 8-jarig meisje uit Breda van plan was toen het plots compleet misging. Een man liep op haar af, pakte haar beet en betastte haar vervolgens. In Bureau Brabant worden beelden getoond van de man, zij wil graag weten of iemand de dader herkent.

Bekijk hieronder de beelden.

17.22

Man aangereden, automobilist rijdt door

Een jonge man is vanmiddag in Helmond aangereden door een automobilist. Het ongeluk gebeurde aan de Azalealaan, vlakbij een supermarkt. De automobilist is doorgereden. Volgens getuigen is de man enkele meters meegesleurd door de auto.

De man is door ambulancemedewerkers onderzocht en blijkt niet gewond te zijn geraakt. De politie heeft getuigen gehoord en is op zoek naar de automobilist. Het zou gaan om een blauwe Ford Fiesta.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
15.18

Kinderen basisschool met de dood bedreigd

Meerdere kinderen van basisschool IKC Regenboog in Oss zijn afgelopen vrijdag met de dood bedreigd. Dat gebeurde met een foto van vier kogels met de namen van de kinderen erop. Op een andere foto die ze ontvingen, zijn drie pistolen te zien.

Dat zegt een ouder met een kind op de school. Deze ouder heeft uit voorzorg haar kinderen maandag thuis gehouden. Dat geldt volgens deze ouder voor meer ouders van kinderen op de school in Oss.

De politie geeft aan dat er meerdere aangiften zijn gedaan.

De basisschool en de bijbehorende kinderopvang in Oss blijven dinsdag uit voorzorg dicht, zo laat een bestuurder van de overkoepelende scholengroep weten.

15.15

Bureaustoel in brand gestoken

Een bureaustoel is vanmiddag in brand gestoken in Oss. Dat gebeurde vlakbij een jeugdontmoetingsplek (JOP), langs het spoor bij de Meesterstraat. Een passerende scholier heeft nog geprobeerd om de brand te blussen.

De brandweer heeft de brand uiteindelijk snel onder controle gekregen. Ook de politie kwam naar de brand om verhaal te halen. Buurtbewoners klaagden dat er al lange tijd overlast is van onder meer vuurwerk en herrie rondom de jeugdontmoetingsplek.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
14.55

Dader van inbraak vastgelegd

Bij een inbraak in een winkel in Gemert is een kassa-lade vol geld meegenomen. Dat gebeurde aan de Nieuwstraat in de nacht van 26 maart. De politie heeft vandaag foto's vrijgegeven van de dader en hoopt dat iemand de man herkent.

Foto: politie.nl
Foto: politie.nl
12.26

Man uit Nuland vast na steekpartij

Een 21-jarige man uit Nuland is aangehouden na een steekpartij die vanochtend plaatsvond in Den Haag. Hij wordt ervan verdacht dat hij rond zeven uur in recreatiegebied Madestein een 19-jarige man uit IJsselstein heeft verwond. De aanleiding zou volgens de politie 'in de relatiesfeer' liggen. Het slachtoffer is niet levensbedreigend gewond.

11.55

Fietser botst met vrachtauto

Een fietser is op de kruising van de Weigeliastraat met de Acaciastraat in Breda aangereden door een vrachtauto. Hoe dit kon gebeuren is nog niet duidelijk. De fietser wordt in een ambulance gecontroleerd op mogelijke verwondingen. De bestuurder en bijrijder van de vuilniswagen kwamen met de schrik vrij.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
11.31

Opnieuw botsing fatbike

Op de Ginnekenweg in Breda is vanochtend een jonge bestuurder op een fatbike op een auto gebotst. Het ongeval gebeurde vlakbij de kruising met de Baronielaan. De fietser reed volgens een getuige tegen de zijkant van een auto die aan het keren was op de rijbaan. Daarop kwam hij ten val en raakte hij gewond. De jongen is op straat behandeld door ambulancepersoneel en daarna naar een ziekenhuis gebracht. Zijn fatbike is door een agent naar het bureau gebracht.

Het aantal ongelukken waarbij jongeren op fatbikes betrokken zijn neemt toe. Zaterdag raakten er nog twee jonge meisjes uit Breda zwaargewond toen ze met hun fatbike in botsing kwamen met een auto.

Lees hier meer.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
11.05

Auto botst achterop vrachtwagen

Op de Kromstraat in Uden zijn een vrachtauto en een auto op elkaar gebotst. De auto raakte de achterkant van de vrachtwagen. De preciezere oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht door de politie. Het is ook onduidelijk of er gewonden zijn gevallen.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
09.56

Auto op het spoor

Op het spoor tussen Maarheeze en Weert is een auto maandagochtend op de treinrails beland dichtbij een spoorwegovergang. Er is niemand gewond geraakt en de auto is niet geraakt door een trein. Wel lag het treinverkeer op het spoor een klein uur stil.

Lees hier meer.

07.00

Spullen in brand gestoken

In de Helmondse wijk Rijpelberg had iemand vanochtend vroeg de hele inboedel in brand gestoken. Om welke spullen het precies allemaal gaat, laat de politie in het midden.Vanwege de rook in de wijk werd de politie gewaarschuwd. De dader vond volgens de politie de stort te duur om de huisraad daar naartoe te brengen. "Nou, de bekeuring hiervoor is vele malen hoger", laat agent Frans weten. De brandweer moest uitrukken om het vuur te doven.

06.45

Ongeluk op A4

Twee rijstroken van de A4 van Rotterdam richting Antwerpen waren tot kwart voor acht vanochtend afgesloten bij Hoogerheide na een ongeluk. Dat gebeurde rond halfzeven vanochtend. De filewas op het hoogtepunt zes kilometer lang en begon bij Steenbergen. De vertraging bedroeg ruim een uur.

Foto: X/Verkeersinformatie Rijkswaterstaat
Foto: X/Verkeersinformatie Rijkswaterstaat
05.04

Zes auto's uitgebrand in Tilburg

In de wijk Vlashof in Tilburg-Noord gingen afgelopen nacht zes auto's in vlammen op. De getroffen auto's waren geparkeerd aan de Bartokstraat, de Sibeliusstraat en de Mahlerstraat. Agenten zetten de locaties af en doen onderzoek.

Lees hier meer.

De brandweer had het zondagnacht druk met het bestrijden van de autobranden (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De brandweer had het zondagnacht druk met het bestrijden van de autobranden (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
04.06

Fietser zonder licht op 80-kilometerweg

Een fietser is afgelopen nacht door de politie van een 80-kilometerweg bij Veldhoven gehaald. Hij reed daar zonder verlichting. De fietser zag na een aantal glazen alcohol het gevaar niet zo. Hij heeft een bekeuring gekregen.

01.57

Auto crasht in Sprang-Capelle

Een auto is gisteravond rond middernacht gecrasht tegen de vangrail naast de Bevrijdingsweg in Sprang-Capelle. De bestuurder ging er na de crash vandoor. De zwaar beschadigde auto bleef achter. Er lag een aangebroken krat bier in de kofferbak, een beker bier naast de versnellingspook en een half opgerookte joint onder de bestuurdersstoel.

Foto: Instagram politie Langstraat
Foto: Instagram politie Langstraat
00.15

Bestelbus brandt uit op bedrijventerrein

Op bedrijventerrein De Amert in Veghel is gisteravond een bestelbus door brand verwoest. Het vuur werd rond elf uur ontdekt. De brandweer kon voorkomen dat brandende brandstof uit de gescheurde brandstoftank een laaddock van een bedrijf bereikte. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. Er wordt rekening gehouden met een technisch mankement. Niemand raakte gewond.

De brandweer kon voorkomen dat de brandende brandstof een laaddock van een bedrijf bereikte (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer kon voorkomen dat de brandende brandstof een laaddock van een bedrijf bereikte (foto: Sander van Gils/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!