Video

Veel meer vrouwelijke wetenschappers kiezen voor technische universiteit

18 juni om 10:59 • Aangepast 28 juni om 02:06
nl
Op de technische universiteit in Eindhoven, de TU/e, is het aantal vrouwelijke wetenschappers dat instroomt nu gelijk aan het aantal binnenkomende mannelijke collega's. Eerder was maar 30 procent van de nieuwkomers voor dergelijke functies vrouw.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

In de afgelopen vijf jaar is het aantal vrouwen in de vaste wetenschappelijke staf van de TU/e gestegen van 134 naar 208.

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

Speciaal programma
In 2019 begon de organisatie een speciaal programma om meer vrouwen aan boord te krijgen. Mannen maken daardoor in eerste instantie geen kans op een deel van de functies. "Het programma heeft als belangrijkste kenmerk dat voor aangewezen wetenschappelijke vacatures alleen vrouwen kunnen reageren gedurende de eerste zes maanden van de werving", legt de onderwijsinstelling uit.

"Dat deed bij de introductie internationaal veel stof opwaaien. Het doel is niet alleen het bevorderen van gelijke waardering en kansen voor vrouwen en mannen, maar ook het verhogen van de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een divers personeelsbestand leidt tot betere strategieën, creatievere ideeën en snellere innovatie", voegt de TU/e eraan toe.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Rector van TU/e wil meer lesgevende vrouwen op universiteit

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!