Liveblog

112-nieuws: kind aangereden • drugs en illegale sigaretten in huurauto

19 juni om 06:53 • Aangepast 4 juli om 01:03
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vond hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.05

Automobilist botst tegen boom in Baarle-Nassau

In de straat Voske in Baarle-Nassau is een automobilist met zijn auto tegen een boom gebotst. Er kwam een ambulance uit Nederland en één uit België om de man te stabiliseren. Uiteindelijk is de man met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt onderzocht.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
19.00

Meerdere gewonden bij botsing in Gilze

Op de Burgemeester Letschertweg bij Gilze zijn twee auto's op elkaar gebotst. Dat gebeurde ter hoogte van de afrit van de A58. Twee mensen raakten gewond en werden met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Een passagier is ter plekke in de ambulance nagekeken.

Door het ongeval werden de weg richting Tilburg en de afrit van de snelweg afgesloten voor het verkeer. Dit zorgde voor een korte file. Een bergingsbedrijf heeft de auto's weggetakeld.

foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
18.43

Broer en zus (20 en 24) opgepakt in drugs- en witwaszaak

Een broer en zus (20 en 24 jaar) uit Eindhoven zijn woensdag aangehouden in een drugs- en witwasonderzoek. De politie doorzocht verschillende adressen in de stad en nam stapels contant geld, dure auto’s, horloges en nepkleding in beslag.

Lees hier meer.

foto: Politie.
foto: Politie.
18.07

Kilo XTC en 1000 pakjes illegale sigaretten gevonden in huurauto

Op de A2 bij de afslag Best heeft de politie vannacht twee mannen (40) aangehouden die een kilo XTC en duizend pakjes illegale sigaretten vervoerden in een huurauto. De mannen kwamen uit Amsterdam en werden verdacht toen ze een vaag verhaal ophingen over waarom ze in Brabant waren.

Lees hier meer.

foto: Instagram/politie_best_oirschot.
foto: Instagram/politie_best_oirschot.
17.50

Arrestatieteam houdt man aan in Budel-Schoot

Op de Grootschoterweg in Budel-Schoot is dinsdagavond een 37-jarige man aangehouden door een arrestatieteam. Volgens de politie gebeurde dat in het kader van een lopend onderzoek. “De reden dat de man werd aangehouden was dat er informatie was dat hij mogelijk agressief kon worden en geweld zou gebruiken", vertelt een woordvoerder. Meer details kan de politie vanwege het onderzoek niet geven.

Op beelden van Cranendonck24 is te zien hoe een man geboeid naar een auto wordt gebracht. Op het moment van zijn aanhouding liep de man een zaak binnen. De politie benadrukt dat die zaak of de eigenaar ervan niets met het onderzoek te maken heeft.

foto: Cranendonck24
foto: Cranendonck24
Wachten op privacy instellingen...
17.37

Man (44) opgepakt die voor 3 miljoen euro aan belastingfraude pleegde

Een 44-jarige man uit Deurne is woensdag aangehouden omdat hij verdacht wordt van belastingfraude. De man zou ruim drie miljoen euro aan inkomsten uit zijn bedrijven niet op hebben gegeven bij de Belastingdienst. De staat zou daardoor ruim achthonderdduizend euro zijn misgelopen.

Lees hier meer.

16.25

Vreemde lucht op industrieterrein in Dongen

De brandweer van Dongen is uitgerukt naar De Hak op het industrieterrein in Dongen, omdat er in een bedrijfspand een vreemde lucht werd geroken. Dat gebeurde dinsdagmiddag ook al. Toen heeft de gemeente het riool doorgespoeld, maar nu werd de geur opnieuw geroken. De brandweer, politie en boa's zijn ter plekke bezig met onderzoek.

foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
15.42

Kind aangereden door taxibusje in Breda

In de Veestraat in Breda is een jong kind aangereden door een taxibusje. Dat gebeurde in de buurt van een groot speelterrein, waar veel kinderen speelden. Een traumahelikopter werd gealarmeerd en is verderop geland. Het kind wordt in de ambulance geholpen aan de verwondingen. Daar is ook een trauma-arts bij aanwezig. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog onduidelijk.

foto: Perry Roovers / SQ Vision.
foto: Perry Roovers / SQ Vision.
15.36

Kinderen blussen brandje in speeltuin Oss

In een speeltuin in Oss heeft korte tijd brand gewoed. Volgens kinderen die daar aan het spelen waren, zou er een jas in brand zijn gestoken. Het kunstgras onder de speeltoestellen vatte daarbij vlam. Een van de kinderen is thuis een fles water gaan halen en heeft het brandje geblust. Toen de brandweer eenmaal gearriveerd was, mocht ze ook helpen nablussen met de brandslang.

foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
15.30

Scooterrijder zwaargewond bij botsing met bestelbus

In Zevenbergen is een scooterrijder ernstig gewond geraakt bij een botsing met een bestelbus. Dat gebeurde rond op den Hazeldonkse Zandweg met de Industrieweg. Een bestelbus wilde afslaan en schepte daarbij de scooter. Een traumahelikopter kwam naar de plek van het ongeluk voor assistentie. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis in gebracht. De kruising was enige tijd afgesloten voor het verkeer.

foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
14.27

Bedreigde leerlingen Oss liepen geen gevaar

De leerlingen van basisschool IKC De Regenboog in Oss die eind vorige week online met de dood werden bedreigd, liepen geen gevaar. Dat concludeert de politie woensdag na onderzoek. Volgens de politie werden de dreigende berichten via Snapchat verstuurd van buiten Europa door een minderjarige jongen.

Met dood bedreigde basisschoolleerlingen liepen geen gevaar, zegt politie

14.26

Twee gaslekkages

In de Meester S. Naaijenstraat in Andel is rond tien uur een gaslek ontdekt. Bij nader onderzoek bleek het zelfs om twee lekkages te gaan, waarna de hulpdiensten werden opgeroepen.

De brandweer zette al snel de omgeving af en hield het lek lange tijd in de gaten. Inmiddels zijn er medewerkers van Enexis aanwezig om de lekkage te verhelpen.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
14.08

Seinstoring

Tussen Breda en Roosendaal rijden er minder treinen. Dat komt door een seinstoring. De NS verwacht dat dit tot kwart voor vijf duurt.

13.33

Ongeluk met bestelbus

Een vrouw is door een bestelbus aangereden op de Renseweg in De Mortel. Zij kwam met het voertuig in botsing toen ze op een elektrische fiets reed.

Het slachtoffer raakte ernstig gewond en is door een ambulance meegenomen. De politie heeft getuigen gesproken en doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
11.12

Gaslek in Dongen

Tijdens een inspectie heeft Enexis een gaslek ontdekt in de Bloemaertstraat in Dongen. De brandweer is ter plaatse en heeft metingen verricht in de omliggende woningen. Vooralsnog hoeft niemand zijn huis te verlaten. Wel is de straat afgesloten voor verkeer.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
11.03

Inbreker betrapt

Een woninginbreker is vanochtend vroeg betrapt aan de Dinteloordse Galgendijk. Een bewoner zag hem rond half zes wegrennen van een bijgebouw van het huis. De inbreker vluchtte op de fiets. De bewoner zette daarop met zijn auto de achtervolging in.

Het lukte de bewoner om de inbreker te stoppen. Maar toen de politie werd gebeld, kon de man toch wegkomen. Na een speurtocht door agenten en en een politiehond werd de verdachte op het Raadhuisplein gevonden. De inbreker, een 40-jarige man uit Middelburg, is aangehouden. De verdachte blijkt bij de woning een tas met een vuurwapen te hebben achtergelaten. De politie heeft deze in beslag genomen voor onderzoek.

10.42

Brandstichter Vught

De opgepakte man die afgelopen nacht een auto in Vught in brand stak is een bekende van de politie. Hij werd herkend op camerabeelden, waarna agenten naar zijn huis gingen. "Ik snap niet dat de woningbouw hem hier laat wonen", reageren omwonenden.

Brandstichter veroorzaakt al langer overlast in buurt

10.00

Traumaheli voor gewonde vrouw

Aan de Deurneseweg in Oploo is een vrouw gewond geraakt doordat ze van de weg belandde en tegen een lantaarnpaal botste. De paal werd daarbij uit de grond getrokken.

Een traumahelikopter is in de buurt geland om ambulancepersoneel te ondersteunen. De ambulance heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe ernstig de verwondingen zijn.

Foto: Persbureau SK-Media
Foto: Persbureau SK-Media
Foto: Persbureau SK-Media
Foto: Persbureau SK-Media
Foto: Persbureau SK-Media
Foto: Persbureau SK-Media
08.43

File op A67

Door een ongeluk op de A67 was de linkerrijstrook richting Eindhoven dicht tussen Asten en Geldrop. De vertraging is opgelopen tot een half uur, maar neemt nu af.

07.56

Hulpdiensten naar tankstation

Personeel van tankstation Total aan de Claudius Prinsenlaan in Breda heeft vanochtend de noodstop ingedrukt. Er zou iets aan de hand zijn geweest met de LPG-installatie (autogas). De brandweer kwam ter plekke en heeft metingen verricht. Maar de situatie bleek veilig. Inmiddels is het pompstation weer vrijgegeven.

De hulpdiensten vertrokken niet veel later (foto: Tom van der Put / SQ Vision)
De hulpdiensten vertrokken niet veel later (foto: Tom van der Put / SQ Vision)
02.15

Auto gaat in vlammen op

Op het parkeerterrein van basisschool de Vlashof aan de Elgarstraat in Tilburg is afgelopen nacht een auto in vlammen opgegaan. Dat gebeurde rond kwart over twee. De auto raakte zwaar beschadigd.

De parkeerplaats is afgezet met een politielint. In de nabijgelegen Bartokstraat woedde twee dagen geleden ook al een autobrand. Het is niet duidelijk of er een verband is tussen beide autobranden.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
01.30

Brand in Milieustraat

In de Milieustraat aan de Diezestraat in Oss is afgelopen nacht brand in het afval uitgebroken. Het vuur werd rond halftwee ontdekt. De brandweer rukte met veel materieel uit om de brand onder controle te krijgen. Dat lukte twee en een half uur later. Daarna werd er nageblust.

Bij de brand kwam veel rook vrij, die vooral over Berghem trok. Een meetploeg van de brandweer en een adviseur gevaarlijke stoffen hielden de rook in de gaten. 'Uit metingen blijkt niet dat er te hoge concentraties gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen', meldt de gemeente Oss woensdagochtend.

De oorzaak van de brand is niet bekend. De Milieustraat blijft woensdag dicht voor particulieren.

Brand in een gemeentelijke loods in Oss (Foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
Brand in een gemeentelijke loods in Oss (Foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
01.00

Auto door brand verwoest, dader verstopt zich in schuurtje

Aan de Seriwangstraat in Vught is afgelopen nacht een geparkeerde auto in vlammen op gegaan. Toen de brandweer bij de brand kwam stond de voorkant van de auto in brand. Brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle. De auto was volledig verwoest.

Buurtbewoners tipten de politie dat de brand zou zijn aangestoken. Op camerabeelden was te zien wie de auto had aangestoken. De verdachte was niet alleen een bekende uit de buurt maar ook van de politie.

Nadat de brand geblust was gingen agenten naar een huis waar de verdachte samen met een vrouw zou wonen. Bij het huis werd ondanks enkele pogingen niet opengedaan. Agenten hebben vervolgens een raam ingeslagen om binnen te komen.

In een schuur achter het huis werd de verdachte aangehouden. De man zit in het cellencomplex. De politie doet verder onderzoek.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
00.30

Bestelbus botst tegen vrachtwagen

Een bestelbus is afgelopen nacht bij Maarheeze achterop een vrachtwagen gebotst. Dat gebeurde ter hoogte van de verzorgingsplaats 't Haasje op de snelweg A2 in de richting van Eindhoven naar Weert. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. De bestuurder van de vrachtwagen had niets van de botsing gemerkt en was doorgereden.

De beschadigde bestelbus bleef achter op de snelweg. Daar werd tijdelijk één rijstrook afgesloten vanwege de stilstaande auto. Een berger heeft de bestelbus weggesleept.

Foto: WDG/SQ Vision
Foto: WDG/SQ Vision
00.15

Autobrand in Eindhoven, chauffeur gaat ervandoor

Op de Tongelresestraat in Eindhoven is gisteravond rond tien uur een auto in brand gevlogen. De brandweer was snel bij de plek van de brand, maar omstanders hadden de brand al geblust. Dat deden ze met een brandblusser die ze bij een nabijgelegen tankstation hadden gehaald. De bestuurder van de auto ging hulp halen, maar kwam niet meer terug. De politie doet verder onderzoek. De auto is weggesleept.

Autobrand in Eindhoven (Foto: Arno van der Linden/SQ Vision)
Autobrand in Eindhoven (Foto: Arno van der Linden/SQ Vision)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!