Video

Brandstichter veroorzaakt al langer overlast in buurt, zeggen buurtbewoners

19 juni om 09:58 • Aangepast 28 juni om 02:06
nl
De man die een auto aan de Seriwangstraat in Vught afgelopen nacht in brand stak, veroorzaakt al langer onrust in de buurt. Buurtbewoners zeggen dat er regelmatig meldingen over de man worden gemaakt. Bij meerdere huizen hebben bewoners camera's opgehangen, omdat ze zich volgens een buurtbewoner niet meer veilig voelen. "Het ging de laatste maanden juist goed."

De brandende auto stond geparkeerd naast het huis van een buurtbewoner. Daar zijn de sporen van de vlammenzee nog goed zichtbaar. Op de grond is een grote zwarte roetvlek zichtbaar. Drie ramen van het huis zijn gesprongen door de hitte van de brandende wagen.

Het is het huis van Nussy. Hij zat dinsdagavond rustig thuis tv te kijken, toen de overbuurvrouw bij hem aanbelde. Ze vertelde dat de auto in brand stond. "Mijn zoon lag te slapen, dus die heb ik wakker gemaakt. We zijn snel naar buiten gegaan. Snel daarna waren de brandweer en politie hier", vertelt de bewoner.

Op de roet- en ruitschade na is alles heel gebleven. "Gelukkig is het goed afgelopen", zegt Nussy erover. Ondanks dat hij dat met een lach op zijn gezicht zegt, vertelt de bewoner dat hij er flink van is geschrokken. "Het was wel eng, zo voor mijn deur. Ik heb er niet van geslapen vannacht."

De ruiten van Nussy zijn gesprongen door de brand.
De ruiten van Nussy zijn gesprongen door de brand.

Op camerabeelden kon de politie duidelijk zien dat de brand dinsdagavond was aangestoken en ook door wie. De verdachte is een bekende van de politie. Hij verstopte zichzelf in een schuurtje bij een buurtbewoner, die haar poort open had laten staan. Agenten zijn die nacht naar dat huis gegaan. Omdat er niemand open deed, sloegen ze het raam in. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Buurtbewoners zeggen al jaren last van de man te hebben. "Iedereen hier kent hem. Soms gaat het goed, soms niet. Er zijn altijd klachten over hem. Het is een zootje. Ik snap niet dat de woningbouw hem hier laat wonen", zegt Nussy.

De verdachte zorgt voor veel overlast, vooral door de heftige ruzies die hij met zijn vriendin zou hebben. "Het is al jaren aan de gang", vertelt de man wiens auto in brand is gestoken. "Ze vechten elkaar de tent uit. We horen vaak geschreeuw. Iedereen hier heeft zo vaak meldingen over gedaan", weet hij.

Veel buurtbewoners hebben volgens hem camera's bij hun huis opgehangen. "Dat is vanwege die man. Ze voelen zich niet meer veilig." Waarom nou juist zijn auto in brand werd gestoken, begrijpt hij niet. "Het ging de laatste maanden juist goed met hem. We hebben al zeven maanden geen meldingen meer hoeven doen."

De verdachte is dinsdag vastgezet in een cellencomplex. De politie doet onderzoek.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Hier lees je meer over de autobrand

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!