Vader van doodgeschudde baby Livio voor de rechter, emoties lopen hoog op

19 juni om 12:42 • Aangepast vrijdag om 02:08
nl
De emoties liepen woensdag hoog op in de rechtbank van Breda. De 21-jarige Finn H. stond voor de rechter voor het ombrengen van zijn zeven weken oude zoontje Livio. De publieke tribune van de rechtszaal zat helemaal vol, onder meer met de moeder van het baby'tje. H. ontkent zelf dat hij zijn zoontje heeft doodgeschud: "Ik heb hem geprobeerd wakker te schudden."
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Justitie verdenkt H. van doodslag, door het kindje met kracht heen en weer te schudden en zijn hoofd ergens tegenaan te slaan. De publieke tribune van de rechtbank zat woensdag helemaal vol. In de zaal zat ook de moeder van het slachtoffertje. "Finn, vertel ons alsjeblieft de waarheid over alles wat er gebeurd is", zei ze. "Voor mij, voor mijn familie, voor de kinderen. Wij hebben daar recht op." Finn H. kwam in de rechtszaal emotieloos over en sprak rustig.

H. verklaarde dat hij op 29 maart 2023 in paniek raakte, omdat de baby zijn ogen niet opende, kreunde en geen fles wilde. "Ik heb hem geprobeerd wakker te schudden." Toen de moeder schrok van hoe koud hij was en bleek hij zag, belde ze de huisartsenpost. Twee dagen later overleed het jongetje in het ziekenhuis.

H. had het ook nog over een val van toen de baby vijf weken oud was. "Ik liep in de woonkamer en was niet helemaal wakker. Toen ik me omdraaide, is hij uit mijn armen gerold en op de grond gevallen." Hij verklaarde daar eerder wisselend over.

'Geen idee wat er is gebeurd'
Livio bleek onder meer vier gebroken ribben en hersenletsel te hebben. Dat laatste moet volgens de arts zijn ontstaan in de nacht van 29 maart. H. legde zijn zoontje toen in bed en haalde hem er daarna weer uit. De kans dat de verwondingen zijn toegebracht, is volgens deskundigen veel groter dan dat het om ongelukken gaat. "Ik heb geen idee wat er is gebeurd", zei Finn H. zelf.

Stressvol
De verdachte en de vrouw kregen al eerder een kind samen. Dat was een makkelijkere baby, volgens H. De periode na de geboorte van baby Livio was heel stressvol en pittig, zo vertelde hij. In de avonden en nachten kon de baby volgens hem wel een paar uur huilen. De vader was radeloos en had ondertussen veel ruzie met de moeder.

De officier van justitie richtte zich ook tot de verdachte. Ze hoopt dat hij zijn laatste woord gebruikt en daarin vertelt wat er werkelijk is gebeurd.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Jonge vader (21) beschuldigd van doodschudden van zijn baby

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!