Drie jaar cel voor gevluchte DHL-chauffeur om fataal snelwegongeluk

19 juni om 15:33 • Aangepast 28 juni om 02:05
nl
Vrachtwagenchauffeur Alexander S. uit Noord-Macedonië moet drie jaar de cel in voor zijn rol in een dodelijk ongeluk op de A2 bij Best. Een 73-jarige bestuurder van een bestelbus kwam daarbij om het leven. Of de truckbestuurder daadwerkelijk de cel ingaat, is de vraag. S. kwam niet opdagen bij de zitting.
Profielfoto van Sami Kappe
Geschreven door
Sami Kappe

De 35-jarige S. reed als beginnend bestuurder in augustus 2022 in de richting van Den Bosch. Hij twijfelde om de afslag bij Best te nemen, maar stuurde op het laatste moment toch weer terug de snelweg op. Dat deed hij met een snelheid van 6 kilometer per uur.

Het slachtoffer, dat achter hem reed, had geen schijn van kans. De 73-jarige man uit Den Bosch botste achterop de vrachtwagen en overleed ter plaatse. Naast het 'zeer onvoorzichtige, onoplettende en onachtzame' rijgedrag vindt de rechtbank ook bewezen dat de verdachte dronken was. S. blies namelijk ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol.

Tegen agenten zei hij nog dat de alcohol van de avond ervoor was. Volgens de rechter had hij, als beroepschauffeur, juist éxtra alert moeten zijn op de weg. Ook omdat hij met een grote oplegger die dag een van de drukste snelwegen van het land opreed.

Het leed voor de nabestaanden is 'diep en onherstelbaar', concludeert de rechtbank. Daarbij komt kijken dat S. niet bij de behandeling van de strafzaak was. 'Hij liet het hiermee op alle fronten afweten.'

Het is onduidelijk waar S. op dit moment is. Mogelijk is hij naar Duitsland gegaan. Zijn advocaat gaf de verdediging uiteindelijk op, omdat hij geen contact met zijn cliënt kreeg.

De rechtbank zegt hem dit alles zeer kwalijk te nemen. In lijn met wat de officier van justitie eiste, krijgt de Macedoniër naast een celstraf ook een vierjarig rijverbod.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Man dood door dronken en twijfelende trucker: 'Had geen schijn van kans'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!