Liveblog

112-nieuws: auto maakt koprol • controle bij supermarkten

20 juni om 07:05 • Aangepast 5 juli om 02:05
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.21

Meisje vermist in Oss

In Oss in de buurt van de Atalantastraat wordt een meisje van 12 jaar vermist. Ze is te voet en wordt vermist sinds kwart over negen vanavond. Het meisje is gekleed in een kleurrijke pyjama van Lilo en Stitch met korte broek en mouwen. Ze heeft donkerblond-bruin haar tot op haar schouders. Heeft u tips? Bel dan meteen met 112.

UPDATE: Het meisje in aangetroffen.

19.33

Vreemde lucht in garageboxen

De politie Tilburg meldt dat vanavond rond tien over zes bij garageboxen aan de Ringbaan-Oost een vreemde lucht is geroken, vermoedelijk afkomstig van honderden vaten. Metingen van de brandweer wijzen niet onmiddellijk op explosieven of gevaarlijke stoffen. De omgeving is afgezet. Diverse mensen met ademhalingsproblemen zijn nagekeken in de ambulance.

Vreemde geur in garagebox, hulpdiensten massaal uitgerukt

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Wachten op privacy instellingen...
18.45

Bekijk hier het 112-overzicht van donderdag 20 juni

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

18.07

Bestelwagen in brand tijdens het rijden

Op de Keizerstraat in Someren merkte een bestuurder van een bestelwagen tijdens het rijden dat zijn auto begon te branden. Onder het dashboardkastje en langs zijn benen kwamen de vlammen naar boven. Hij is snel uitgestapt en buurtbewoners hebben met drie brandblussers de brand grotendeels geblust voordat de brandweer er was. De auto heeft veel schade aan de binnenkant opgelopen.

Veel brandschade in het bestelbusje (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision)
Veel brandschade in het bestelbusje (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision)
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
17.33

Auto maakt koprol in Oss

Op de Kleinussenstraat in Oss botsten donderdagmiddag rond kwart voor vijf twee auto's op elkaar. Een van de voertuigen sloeg daarna over de kop en kwam op zijn kant tot stilstand. De bestuurster kon met hulp van omstanders zelf uit haar auto klauteren. Ze is nagekeken door de ambulancedienst, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De bestuurder van de andere auto bleef ongedeerd. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten door een berger worden afgevoerd. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
17.15

112 bestuurders beboet voor mobieltjes

Vorige week donderdag hebben 112 bestuurders van de Verkeerspolitie Oost Brabant, een bekeuring van 420 euro gekregen omdat ze een smartphone vasthielden. De politie opereerde vanuit een touringcar en had daarmee goed zicht op automobilisten en vrachtwagenchauffeurs. In totaal werden 165 bekeuringen uitgeschreven.

16.01

Man vermist in Helmond

De politie is op zoek naar een man van 47 jaar uit Helmond. De man wordt sinds kwart over twee vanmiddag vermist. Het gaat om een witte man van 1.75 meter lang. Hij heeft een breed postuur en kort, donkerblond haar. Hij draagt een zwart shirt, een zwarte joggingsbroek, witte sportschoenen en heeft blauw gips om de linkerarm. De politie vraagt de man niet zelf te benaderen. Bel bij tips met 112.

UPDATE 19.16: De man is nog niet aangetroffen

15.49

Drugs gevonden in bakwagen

Tijdens een verkeerscontrole op de A58 heeft de politie afgelopen dinsdag rond negen uur een bakwagen gecontroleerd. In de bakwagen lagen flinke hoeveelheden grondstoffen ten behoeve van een amfetaminelab. Daarnaast vond de politie ook 25 liter eindproduct op basis van amfetamine. Een 37-jarige man uit Breda en een 39-jarige man met een onbekende verblijfplaats zijn hiervoor aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...
15.44

Politie op zoek naar 24-jarige man

De politie is op zoek naar de vermiste 24-jarige Filip David. Hij wordt vermist sinds de nacht van 14 op 15 juni 2024 omstreeks twaalf uur. Hij is voor het laatst gezien in het centrum van Vierlingsbeek ter hoogte van de supermarkt Plus. Hier is ook zijn fiets aangetroffen. Mogelijk is hij vertrokken in de richting van Groeningen. Filip David is te herkennen aan een blauwe hoodie, grijs/zwarte korte broek, grijs met rode sneakers en een grijze backpack. Hij is 1.80 meter en heeft bruine haren en bruine ogen. Hij verplaatst zich mogelijk te voet. Voor informatie over deze vermissing kunt u contact opnemen met de politie via 0800-6070.

13.04

Supermarkten in overtreding

Na een controle van onder meer de politie, douane en de NVWA zijn bij drie supermarkten in de gemeente Bergen op Zoom dinsdagmiddag diverse overtredingen geconstateerd. Onder meer de Alcoholwet is overtreden, onder andere doordat er geen leidinggevenden aanwezig waren in de bedrijven. Ook is er een hoeveelheid sigaretten aangetroffen waar geen accijns over is betaald. Wat de sancties zullen zijn, is nog onduidelijk.

11.43

Brand in container

Op het terrein van de milieustraat aan de Kanaalstraat in Oosterhout is eerder vanochtend brand geweest in een container. De brand werd door de brandweer geblust. Medewerkers van de milieustraat hebben alle aanwezige bezoekers van het terrein af gedirigeerd. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Foto: Eye4Images.
Foto: Eye4Images.
07.59

Fietser botst met auto

Op een rotonde op de John F. Kennedylaan in Oss is donderdagochtend rond tien over zeven een fietser met een auto gebotst. De oudere man op de fiets klaagde over een pijnlijke schouder en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Een bekende van het slachtoffer, die toevallig met een busje voorbijreed, heeft zijn fiets meegenomen en naar huis gebracht. De politie heeft ter plaatse een verklaring opgenomen van de betrokken automobilist. De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
07.03

Kapotte vrachtwagen op A27

De rechterrijstrook van de A27 van Breda richting Gorinchem is afgesloten bij knooppunt Hooipolder vanwege een kapotte vrachtwagen. De afsluiting leidde rond halfacht 's ochtends tot een negen kilometer lange file vanaf Breda-Noord, goed voor ruim een halfuur vertraging.

01.47

Auto Best in vlammen op

Een auto is afgelopen nacht door brand verwoest aan de Kanterseveldenweg in Best. De auto stond op een parkeerplaats op de hoek met de Vleutstraat. Het vuur werd rond halfeen ontdekt. Er was sprake van een immense vlammenzee. De brandweer bluste de auto. De politie doet onderzoek. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om het wrak mee te nemen.

De brandweer bluste de brandende auto aan de Kanterseveldenweg in Best (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer bluste de brandende auto aan de Kanterseveldenweg in Best (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Van de auto bleef slechts een wrak over (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Van de auto bleef slechts een wrak over (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
00.44

Automobilist zonder rijbewijs betrapt

Een automobilist die in april zijn rijbewijs moest inleveren bij de politie nadat hij met zijn Ford Mustang met een snelheid van bijna 170 kilometer per uur over de Midden-Brabantweg bij Tilburg scheurde, is gisteren opnieuw bekeurd. Agenten zagen hem in zijn Ford Mustang rijden, terwijl zijn rijbewijs nog altijd ingetrokken is. Dat komt hem duur te staan.

De bestuurder van de Ford Mustang reed auto ondanks een ingetrokken rijbewijs (foto: Instagram verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant).
De bestuurder van de Ford Mustang reed auto ondanks een ingetrokken rijbewijs (foto: Instagram verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!