Video

Tumult bij twee scholen na bedreiging, vader van ex-leerling opgepakt

20 juni om 13:09 • Aangepast 5 juli om 02:05
nl
Het Vakcollege aan de Keizerin Marialaan in Helmond is donderdagochtend korte tijd gesloten geweest na een dreigend telefoontje van een vader van een ex-leerling. De uitte volgens de politie 'algemene bedreigingen' bij de school. Een 39-jarige man uit Bakel is aangehouden. Basisschool 't Hout kreeg ook een dreigend telefoontje van de vader, maar sloot de deuren niet.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De man is 'snel na de dreigementen' in Helmond aangehouden en heeft 'algemene bedreigingen' geuit aan de basisschool, zo meldt de politie. Daarom werd er veel politie ingezet rondom de school. Er vloog ook even een politiehelikopter boven de Keizerin Marialaan.

Volgens een woordvoerder van OMO Scholengroep waar de middelbare school onder valt, heeft de basisschool de politie gebeld. Die heeft uit voorzorg een unit heeft gestuurd naar de middelbare school. "Omdat de basisschool dacht dat de leerling nog bij ons op school zat hebben zij ook ons geïnformeerd", zegt de woordvoerder. "Het dreigement was niet gericht aan onze school; de leerling zit al enkele jaren niet meer op het Vakcollege Helmond." 

De precieze aanleiding van de bedreigingen is nog niet bekend. Ze waren niet specifiek bedoeld voor leerlingen of docenten, meldt de politie, die een onderzoek is gestart.

Basisschool
Directeur Maarten Jacobs van basisschool 't Hout zei eerder al dat de twee situaties op de scholen verband met elkaar hielden. "Vanwege een dreigend telefoontje hebben we de politie gebeld. Agenten zijn op school geweest. Dat is protocol bij ons. Vervolgens heeft de politie opgeschaald, dus ook wij werden wat verrast. Uiteindelijk was er geen sprake van een dreigende situatie hier op school. En is de politie weer vertrokken."

Eerder werd gemeld dat ook de basisschool korte tijd gesloten was, maar dat bleek niet zo te zijn.

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!