Liveblog

112-nieuws: meisje gewond na botsing op scooter • gewonde bij steekpartij

23 juni om 13:44 • Aangepast 5 juli om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.19

UPDATE - Twee verdachten opgepakt voor schietpartij

De politie heeft twee verdachten opgepakt voor een schietpartij aan de Rode Kruislaan in Eindhoven. Ze is ondertussen nog altijd op zoek naar meer verdachten. Hoeveel dat er zijn, kan ze niet zeggen.

Een politiehelikopter cirkelt over de wijk. Een kilometer verderop is de mogelijke vluchtauto gevonden. De man werd op straat neergeschoten bij een auto. Hij raakte zwaargewond en is meegenomen naar een ziekenhuis in Tilburg.

De politie doet nog onderzoek op de plek waar de man is neergeschoten en waar de vluchtauto is gevonden.

21.55

Gewonde bij steekpartij

In Loosbroek aan de Pastoor de Grootstraat is vanavond een man neergestoken. De politie denkt dat er een ruzie is geweest voor de steekpartij. Er is één iemand aangehouden.

21.53

UPDATE - Dode vrouw in het water komt om door ongeval

De vrouw die vandaag in het water is gevonden aan de Liduinahof in Boxtel, is om het leven gekomen door een noodlottig ongeval. Dat meldt de politie zondagavond. Het slachtoffer is een 76-jarige vrouw. Ze lag in het water met een scootmobiel. De politie heeft zondag onderzoek gedaan dat heeft uitgewezen dat het om een ongeluk gaat.

20.20

Meisje gewond bij botsing scooter en bromfietser

Een scooter en een bromfietser zijn vanmiddag op elkaar gebotst in Helmond. Het ongeluk gebeurde op de kruising van het fietspad Overloop en de Lingestraat. Op de scooter zaten twee mensen, het meisje dat achterop zat is gewond geraakt. Zij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Wat de oorzaak is geweest, is nog niet duidelijk. De politie doet momenteel onderzoek.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
19.57

Gewonde bij schietpartij op straat

Aan de Rode Kruislaan in Eindhoven is vanavond iets na half acht iemand op straat neergeschoten. Deze persoon is gewond geraakt, dat meldt de politie. Het is nog onduidelijk wat er is gebeurd.

"Er is nog geen verdachte aangehouden", meldt een woordvoerder van de politie op X. De woordvoerder benadrukt dat er met man en macht naar de dader of mogelijke daders wordt gezocht.

18.30

Dode vrouw gevonden in het water

Aan de Liduinahof in Boxtel is vanmiddag een dode vrouw gevonden, dat meldt de politie. De vrouw lag in het water. Een scootmobiel is vlakbij haar in het water gevonden. Het is nog onduidelijk hoe de vrouw in het water terecht is gekomen. Dat wordt op dit moment door de politie onderzocht.

De plek waar de vrouw in het water terecht is gekomen, ligt vlakbij een tijdelijke brug.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
18.35

UPDATE - Partybus kwam van Guus Meeuwis

De chauffeur van de partybus die in brand vloog op de A58, had net passagiers naar het concert van Guus Meeuwis gebracht in Eindhoven. Hij zag de temperatuur van de motor op z'n dashboard oplopen en zag plots rook. De bus brandde in tien minuten uit. De chauffeur zat als enige in de bus.

17.14

Plafond deels ingestort

Het plafond van een doorgang onder een flat in Eindhoven is deels naar beneden gekomen. Het gaat om een flat aan de Hudsonlaan. Hoe dit kon gebeuren, is niet duidelijk. Hulpdiensten hebben brokstukken van de weg gehaald en de constructie van het gebouw gecontroleerd.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
16.47

Bus helemaal uitgebrand op de A58, snelweg deels afgesloten

Op de A58 van Tilburg naar Breda bij Bavel is de rechterrijstrook dicht omdat er een bus in brand stond. Alle inzittenden zijn uit de bus, er raakte niemand gewond. Op beelden is te zien dat er van de bus weinig meer over is.

Volgens een woordvoerder van de brandweer Midden- en West-Brabant gaat het om een zogeheten partybus.

16.15

Geen treinen tussen Dordrecht en Roosendaal

Tussen Dordrecht en Roosendaal wordt vanmiddag technisch onderzoek gedaan op het spoor. Daarom rijden er tussen kwart over vier en kwart voor vijf geen treinen. De verwachting is dat het treinverkeer om kwart voor vijf weer hervat wordt, zo meldt de NS.

14.48

Autobrand onder carport zorgt voor ravage

Een autobrand heeft vanmiddag aan de Koningsvaren in Valkenswaard voor een ravage gezorgd bij twee huizen. Een auto stond onder een houten carport, die door de brand helemaal werd verwoest. Ook van de auto waar de brand begon, is niets meer over. Bij de buren zorgde de brand voor flinke schade.

De brand brak zondagmiddag kort na twaalf uur uit. Eerst werd nog gedacht dat een elektrische fiets de boosdoener zou kunnen zijn, maar dat bleek niet het geval.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
13.38

Hardrijders zijn rijbewijs kwijt

Op de A16 bij Breda moesten vanochtend zeven bestuurders hun rijbewijs inleveren omdat zij zich daar niets aantrokken van de maximumsnelheid. dat laat de verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant weten.

Foto: Instagram Verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant
Foto: Instagram Verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant
13.27

Files op A2

Verkeer op de A2 moet rekening houden met files voor Valkenswaard. Rond halftwee 's middags was de file op de weg van Maastricht richting Eindhoven zeven kilometer lang. Deze file begon bij de afrit Budel en de vertraging bedroeg rond halftwee ruim een halfuur.

Op de weg van Eindhoven richting Maastricht begint de file bij knooppunt De Hogt. Deze file was rond halftwee zes kilometer lang, goed voor een klein kwartier vertraging. Deze file zou te wijten zijn aan omrijdend verkeer vanwege wegwerkzaamheden aan de A67 tussen knooppunt Leenderheide en Someren.

13.05

Ongeluk in Kaatsheuvel

Bij een ongeluk op de Waalwijksebaan in Kaatsheuvel is aan het begin van de middag iemand gewond geraakt. Dat laat de politie Langstraat weten. Wat er precies is gebeurd, is nog niet naar buiten gebracht. Vanwege de ernst van de situatie kwam onder meer een traumaheli naar Kaatsheuvel.

Het ongeluk gebeurde op de Waalwijksebaan in Kaatsheuvel (foto: Instagram politie Langstraat).
Het ongeluk gebeurde op de Waalwijksebaan in Kaatsheuvel (foto: Instagram politie Langstraat).
Foto: Instagram politie Langstraat
Foto: Instagram politie Langstraat
12.30

'Brandstichtingen bedoeld om aannemer te treffen'

De vernielingen en branden bij een appartementencomplex in aanbouw aan de Bredaseweg in Oosterhout zijn bedoeld om de aannemer persoonlijk te treffen. Dat zeggen enkele buurtbewoners. In de straat is in een week tijd drie keer brand gesticht in de nieuwbouwappartementen.

Lees hier meer.

Wat er achter de branden en vernielingen in Oosterhout zit, wordt onderzocht (foto: Marcel van Dorst/Eye4Images).
Wat er achter de branden en vernielingen in Oosterhout zit, wordt onderzocht (foto: Marcel van Dorst/Eye4Images).
Het is al dagen onrustig rond het nieuwbouwcomplex aan de Bredaseweg in Oosterhout (foto: Marcel van Dorst/Eye4Images).
Het is al dagen onrustig rond het nieuwbouwcomplex aan de Bredaseweg in Oosterhout (foto: Marcel van Dorst/Eye4Images).
12.15

Autobrand onder overkapping Valkenswaard

Aan de straat Koningsvaren in Valkenswaard vatte aan het eind van de ochtend een auto vlam. De auto stond onder onder overkapping bij een huis, ook die is in vlammen opgegaan. De brandweer rukte daarop met spoed uit en probeerde te voorkomen dat het vuur zou overslaan. Hoe de brand kon ontstaan, wordt uitgezocht. Rond een uur 's middags was de brand onder controle.

Carport vat vlam na autobrand (Foto: Rico Vogels).
Carport vat vlam na autobrand (Foto: Rico Vogels).
10.02

Drenkeling (64) reed op grasmaaier

De drenkeling die gistermiddag in het water belandde aan de Jan Deckersstraat in Helenaveen is een 64-jarige man uit Helenaveen. Het ging rond halfdrie mis, tijdens het grasmaaien. Hij belandde met zijn grasmaaier in het water. Mensen die dit zagen gebeuren, waren er op tijd bij. Het slachtoffer kon snel boven water komen. De man is naar een ziekenhuis gebracht.

Persoon te water (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
Persoon te water (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
Persoon te water (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
Persoon te water (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
09.20

'Brandstichter mogelijk gewond'

Bij de brand die afgelopen nacht woedde in een nieuwbouwcomplex aan de Bredaseweg in Oosterhout is mogelijk een van de brandstichters gewond geraakt. Dat maakte de politie vanochtend bekend. Uit camerabeelden in de buurt blijkt dat er bij de brandstichting van zaterdagnacht vermoedelijk twee mensen betrokken waren. Ze gingen er lopend vandoor.

Lees hier meer.

08.04

Rook en stank in Tilburg

Meerdere inwoners van Tilburg en omgeving hadden 's ochtends vroeg last van rook en stank. Die geur en de rook was afkomstig van België. Vlakbij Antwerpen woedde een grote brand. Sinds zes uur is de brand in België onder controle, maar de overlast kan nog heel de zondag aanhouden.

Lees hier meer.

Wachten op privacy instellingen...
05.37

Weer brand in nieuwbouwhuizen

De leegstaande nieuwbouwhuizen aan de Bredaseweg in Oosterhout blijven geteisterd worden door vandalisme. Zaterdagnacht woedde daar rond kwart over vier weer brand. De brand, die woedde in een benedenwoning, was snel geblust. Dit is al de derde keer in een week tijd dat het raak is bij deze nieuwbouwhuizen.

Lees hier meer.

Vanwege de bluswerkzaamheden werd een deel van de Bredaseweg in Oosterhout afgesloten (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Vanwege de bluswerkzaamheden werd een deel van de Bredaseweg in Oosterhout afgesloten (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
05.15

Hardrijders betrapt

Een 38-jarige automobiliste moest afgelopen nacht haar rijbewijs inleveren nadat zij zich niets aantrok van de maximumsnelheid op de N279 bij Berlicum. Agenten zagen haar daar met een snelheid van ruim 188 kilometer per uur over de weg razen en lieten haar stoppen. Daar geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur.

De vrouw was niet de enige betrapte hardrijder afgelopen nacht, lees hier meer.

04.24

Iemand in auto getrokken

Wijkagenten uit Bladel postten afgelopen nacht op de A67 richting de Belgische grens na een melding dat iemand een auto in zou zijn getrokken. Naar aanleiding van de melding is door andere agenten een voertuig gecontroleerd. Of hierin de betrokkenen zaten, is niet naar buiten gebracht. Ook is niet duidelijk wat er exact aan de hand was.

Foto: Instagram wijkagenten Bladel
Foto: Instagram wijkagenten Bladel
01.38

Kitten bevrijd uit magazijn

Een kitten is bevrijd uit een magazijn op een bedrijventerrein in Helmond. Het dier zat daar volgens wijkagenten al meerdere dagen opgesloten. Een slotenmaker werd ingeschakeld om de deur van het magazijn te openen. De dierenambulance heeft de kitten opgevangen en gaat zorgen dat deze goed terechtkomt.

Foto: Instagram wijkagenten Helmond-binnenstad
Foto: Instagram wijkagenten Helmond-binnenstad
01.28

Hond gevonden in Oirschot

In Oirschot werd gisteravond een loslopende herdershond gevonden. Het ging om een dier met een grijze snoet. In de loop van de nacht meldde het baasje zich. De hond is nu weer veilig thuis.

Foto: Instagram jeugdagenten Best-Oirschot
Foto: Instagram jeugdagenten Best-Oirschot
23.44

Brand in huis na vergeten pan

In een huis aan het Tijmhof in Oosterhout brak gisteravond laat brand uit. Die ontstond doordat iemand een pan, die op het vuur stond om snacks mee te bakken, vergeten was. De vlam sloeg in de pan en vervolgens vatte de afzuigkap vlam. Bij een poging het vuur te blussen, liep een van de bewoners wat brandwonden op.

De brandweer had het vuur snel onder controle (foto: Marcel van Dorst/Eye4Images).
De brandweer had het vuur snel onder controle (foto: Marcel van Dorst/Eye4Images).
De vlam sloeg in de pan en vervolgens vatte de afzuigkap van het huis aan het Tijmhof in Oosterhout vlam (foto: Marcel van Dorst/Eye4Images).
De vlam sloeg in de pan en vervolgens vatte de afzuigkap van het huis aan het Tijmhof in Oosterhout vlam (foto: Marcel van Dorst/Eye4Images).
22.59

Crash auto in Someren

Een man is gisteravond gecrasht met zijn auto op de Loovebaan in Someren. Hij raakte met de auto twee bomen naast de weg en kwam vervolgens aan de overkant van de weg tot stilstand. Brokstukken lagen na de crash over een afstand van zestig meter verspreid over de weg. De bestuurder is naar een ziekenhuis gebracht.

De bestuurder van de auto is na de crash in Someren naar een ziekenhuis gebracht (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De bestuurder van de auto is na de crash in Someren naar een ziekenhuis gebracht (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
het ging mis op de Loovebaan in Someren (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
het ging mis op de Loovebaan in Someren (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!