Video

Rook en stank in Tilburg door brand in Antwerpen: ‘Sluit ramen en deuren’

23 juni om 08:36 • Aangepast vandaag om 11:25
nl
Een brand bij een afvalverwerker in Wijnegem in de Belgische provincie Antwerpen zorgt voor overlast in Tilburg en omgeving. De rook trok richting Brabant en zorgde hier voor rook- en stankoverlast. De brandweer kreeg meerdere meldingen van inwoners van Tilburg, die dachten dat er ergens in de buurt brand woedde.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De piek van de overlast rond Tilburg is volgens de brandweer sinds acht uur zondagochtend achter de rug, maar de overlast kan nog heel de zondag aanhouden. Wie last heeft van de stank en de rook krijgt van de Veiligheidsregio het advies binnen te blijven en, ondanks het mooie weer, ramen en deuren te sluiten en ook de ventilatie in huis tijdelijk uit te zetten.

'Stevige brand'
Bij afvalverwerker Bruco in Wijnegem, vlakbij Antwerpen, brak zaterdagnacht een uitslaande brand uit. Daarbij vatte veel plastic vlam. "Het is een stevige brand", vertelde burgemeester Maarten De Veuster van de gemeente Schoten aan persagentschap Belga. De rook waaide richting Nederland.

Sinds zes uur is de brand in België onder controle, al blijft de brandweer volgens de krant Gazet van Antwerpen nog geruime tijd aanwezig om na te blussen.

De rook trekt over Tilburg (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De rook trekt over Tilburg (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!