Video

Man neergeschoten midden op straat, politieheli cirkelt boven wijk

23 juni om 19:57 • Aangepast 5 juli om 02:02
nl
Aan de Rode Kruislaan in Eindhoven is zondag iets na half acht een man op straat neergeschoten, dat meldt de politie. Twee mannen zijn aangehouden, een vluchtauto is een eindje verderop gevonden.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De twee verdachten zijn overgebracht naar het bureau, laat een woordvoerder van de politie weten. "Zij zitten vast en worden verhoord."

Agenten waren op het eind van de avond nog altijd op zoek naar andere verdachten in de omgeving. Naar hoeveel verdachten in totaal wordt gezocht, kan de politie niet zeggen. "We sluiten meerdere aanhoudingen niet uit."

Signalementen op Burgernet
Op Burgernet heeft de politie zondagavond signalementen van twee verdachten gedeeld. Er wordt gezocht naar een getinte man met een kort baardje in een blauwe Nikejas en een broek met witte streep.

De andere verdachte is een getinte man met een zwarte pet, een zwart shirt met een print op de achterkant. Met een politiehelikopter wordt er in de wijk naar ze gezocht.

Slachtoffer zwaargewond
Het slachtoffer werd neergeschoten bij een auto aan de Rode Kruislaan en raakte zwaargewond. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg. Na de melding werd onder meer een traumahelikopter met een trauma-arts ingeschakeld.

Meerdere verdachten zouden in een auto zijn gevlucht. Die auto is een kilometer verderop in de wijk gevonden, aan de Yweinstraat. De verdachten zijn van daaruit te voet gevlucht.

Een nabijgelegen parkje is afgezet, er lopen agenten met kogelwerende vesten. De politie onderzoekt de auto en de omgeving met behulp van speurhonden.

De grijze Ford (in het midden) zou de vluchtauto zijn (foto: SQ Vision).
De grijze Ford (in het midden) zou de vluchtauto zijn (foto: SQ Vision).
Onderzoek op straat vlakbij de vluchtauto (foto: SQ Vision).
Onderzoek op straat vlakbij de vluchtauto (foto: SQ Vision).
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Veel mensen op de Rode Kruislaan (foto: SQ Vision).
Veel mensen op de Rode Kruislaan (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!