Bussenbouwer Ebusco gaat nog extra besparen na eerste bezuinigingsronde

25 juni om 11:31 • Aangepast 5 juli om 02:04
nl
De fabrikant van elektrische bussen Ebusco wil nog meer kosten gaan besparen. Het bedrijf uit Deurne reorganiseerde al eerder en wilde kosten besparen door meer van externe producenten gebruik te maken. Nu blijkt dat dit vooralsnog minder oplevert dan eerder werd gedacht.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De reorganisatie moest zorgen voor kostenvoordelen en voorspelbaardere levertijden. Anders dan Ebusco in maart voorspelde, zal het dus waarschijnlijk niet lukken om een omzet boven de 325 miljoen euro te halen in combinatie met een positief bedrijfsresultaat.

De bussenbouwer stelt wel dat de nieuwe strategie 'de juiste keuze' was. Opstartproblemen bij de uitbesteding van productiewerkzaamheden zorgen echter voor vertraging.

'Extra kostenbesparingen'
Ook op de productielocatie in Deurne zijn er problemen bij de afwerking van de bussen. De bedrijfstop gaat nu op zoek naar 'additionele kostenbesparingen' die bovenop eerdere besparingen komen.

De 'inefficiënties' hebben volgens het bedrijf te maken met een periode van overlap tussen orders waarvoor Ebusco aanvankelijk zelf wilde bouwen, en orders die externe fabrikanten kunnen vervullen. Ook hebben die producenten tijd nodig om ingewerkt te worden.

Tientallen banen al eerder geschrapt
Het is nog niet duidelijk waar Ebusco extra zal besparen en of dit banen gaat kosten. Begin dit jaar werd bekend dat het bedrijf tientallen banen zou schrappen. Dat had ermee te maken dat Ebusco minder gebruik ging maken van flexibele arbeidskrachten.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:
VDL ziet nettowinst dalen met ruim 200 miljoen euro

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!