Nabestaanden enorm geschokt door vrijlating Omar E.: 'Dit is onverteerbaar'

25 juni om 20:00 • Aangepast 5 juli om 02:03
nl
Nabestaanden van de families waarvan in september 2022 twee moeders en twee kinderen zijn doodgereden door Omar E. zijn 'enorm geschokt' door zijn vrijlating. E. zat nog vast voor drugshandel, maar heeft zijn celstraf van een jaar uitgezeten en is vrijgelaten. "Dat betekent dat hij weer in zijn auto mag stappen en weer de weg op mag", zegt Jeroen Baardemans, woordvoerder van de nabestaanden. "Voor de families is dit onverteerbaar."

Bij het ongeluk reed Omar E. met een snelheid van 155 kilometer per uur waar 50 is toegestaan. "Volgens de rechter is de auto toen als moordwapen gebruikt en dat is ook meegenomen bij de veroordeling", zegt Baardemans. Voor dat ongeluk kreeg Omar E. onlangs vier jaar cel en een rijontzegging van tien jaar. Het OM vond dat te weinig en had acht jaar cel geëist. Wanneer het hoger beroep bij het Hof in Den Bosch dient, is nog onbekend. Mogelijk pas in 2025 .

Omar E. zat na het dodelijk ongeluk een paar maanden in de gevangenis, maar de rechter liet hem in maart 2023 vrij uit voorarrest in afwachting van het proces. Daaraan waren wel voorwaarden verbonden: zo moest hij zijn paspoort en rijbewijs inleveren en kreeg hij een meldplicht. En hij mocht geen misdrijf plegen.

Boodschappentas
Eind juli 2023 werd E. gezien toen hij in zijn straat in Roosendaal een boodschappentas aan iemand gaf. Bij een controle kort daarna ontdekte de politie dat er softdrugs in zaten. E. had zelf geen drugs in huis maar wel geld zonder duidelijke herkomst en daarom werd hij aangeklaagd.

Drugszaak
Afgelopen vrijdag stond hij voor de rechtbank in Breda voor wiethandel, bezit van wiet en witwassen. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste één jaar celstraf. Maar omdat E. al bijna een jaar in voorarrest zit voor die zaak had dat directe gevolgen. Zijn advocaat vroeg om onmiddellijke vrijlating en die kwam maandag.

Omar E. krijgt volgende week officieel te horen wat zijn straf is in deze drugszaak. Het is nog onbekend of het een (gedeeltelijke) vrijspraak wordt of dat hij zijn straf al heeft uitgezeten. Dat laatste is het meest waarschijnlijk, omdat de rechtbank hem altijd in voorarrest hield en dus ook bewijzen zag. Hij zat al bijna een jaar in voorarrest voor de drugszaak en heeft daarom zijn straf kennelijk al uitgezeten.

Mishandeling
Naast het hoger beroep van het dodelijke ongeluk, hangt E. nog een rechtszaak boven het hoofd. Hij zou een medewerker van een gevangenis in Middelburg hebben mishandeld. De politierechter moet daar een oordeel over vellen.

Dit vind je misschien ook interessant:

Fataal ongeluk met moeders en kinderen in Oud Gastel: verdachte komt vrij

Omar E. reed twee moeders en twee kinderen dood: OM gaat in beroep

Moeders en kinderen doodgereden: Omar E. (28) vier jaar de cel in

Moeders en kinderen doodgereden: Omar E. vrijgelaten in drugszaak

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!