Liveblog

112-nieuws: bussen botsen in Eindhoven • afval in brand bij tankstation

26 juni om 12:47 • Aangepast 5 juli om 02:07
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.09

Afval in brand bij benzinestation

De brandweer is uitgerukt om afval te blussen, dat een chauffeur van een vuilniswagen bij een benzinestation aan de Limburglaan in Eindhoven had gedumpt. Terwijl de vuilnisman met het afval rondreed, brak brand uit in de laadbak. De chauffeur stopte op de eerste de beste plek waar dat in zijn ogen veilig kon. Een aannemer die in de buurt aan de weg aan het werk was, zette zijn kraan in om de afvalhoop uit elkaar te trekken. De brand was snel geblust, wel ging daarbij een deel van het pand van Esso verloren.

(foto: SQ Vision)
(foto: SQ Vision)
(foto: SQ Vision)
(foto: SQ Vision)
20.30

Bussen botsen bij concert Guus Meeuwis

Vlakbij het Philips Stadion zijn vanavond twee bussen op elkaar gebotst. De buschauffeurs vervoerden fans van Guus Meeuwis en kregen instructies van verkeersregelaars. Ondanks gebaren van de verkeersregelaar dat de chauffeur moest stoppen met achteruit rijden, reed de buschauffeur toch door met een botsing tot gevolg.

Er vielen geen gewonden bij het ongeval. Wel was onder meer de voorruit zodanig beschadigd dat de bus niet meer kon rijden. Voor de bus is een bergingsvoertuig aangevraagd. Voor de passagiers van de bus, die nu nog genieten van het laatste concert, zal in allerijl een nieuwe bus moeten worden geregeld.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision Mediaprodukties
20.00

Aanrijding in Schijndel

In Schijndel is een fietser op de Boschweg aangereden door een bus. Meerdere ambulances en de traumahelikopter kwamen ter plaatse, aldus TV Schijndel. De heli landde midden op de kruising met de Hoofdstraat, vlakbij het ongeval. Hoe het ongeval kon gebeuren is onbekend. Het slachtoffer is met spoed door een ambulance naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht, de trauma-arts ging mee. De traumaheli steeg kort daarna ook op en vloog ook richting Tilburg.

Foto: TV Schijndel
Foto: TV Schijndel
17.48

Vrachtwagen in brand op parkeerplaats A58

Op parkeerplaats Molenheide langs de snelweg A58 bij Gilze is vanmiddag rond kwart voor vijf een vrachtwagen in brand gevlogen. De chauffeur bevond zich op het moment van de brand in de cabine en raakte zwaargewond. Twee ambulances kwamen ter plaatse om het slachtoffer te behandelen waarna hij met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd. Drie brandweerteams (Gilze, Tilburg en Ulvenhout) werden opgeroepen. Ze hadden de vlammen in een half uur onder controle. Vanwege de brand ontstond er een lange file op de snelweg. De rookpluim was van 15 kilometer afstand al zichtbaar.

De vrachtwagen stond op ongeveer veertig meter van een tankstation geparkeerd. Dat moest tijdelijk sluiten, maar er was geen risico op explosiegevaar.

De chauffeur raakte zwaargewond (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De chauffeur raakte zwaargewond (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
17.22

Motor en scooter botsen

Op de Leursebaan in Breda zijn een motor en een scooter met elkaar in botsing gekomen. De motorrijder raakte hierbij niet gewond. Zijn motor liep wel schade op. Op de scooter zaten een meisje en een jongen. Zij werden in de ambulance gecontroleerd op mogelijke verwondingen. Wie er geen voorrang verleende is niet duidelijk. De politie doet onderzoek. De scooter werd door de politie meegenomen. Onduidelijk is waarom dat gedaan is.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
17.20

Heg in brand in Zeeland

Op het Melkpad in Zeeland is een heg in brand gevlogen. Niemand raakte gewond en de brandweer wist het vuur snel te blussen.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
17.09

Ongelukken op A2 en A50 zorgen voor drukke avondspits

Meerdere ongelukken zorgen woensdagmiddag voor een drukke avondspits, meldt Rijkswaterstaat. De ongelukken gebeurden op de A2 bij knooppunt Batadorp en de A50 bij Veghel. Er staan op beide wegen lange files.

Het ongeluk op de A2 (beeld: Rijkswaterstaat).
Het ongeluk op de A2 (beeld: Rijkswaterstaat).
16.30

A73 weer open

De A73 is weer open, meldt de ANWB. De weg werd afgesloten na een ongeluk met een vrachtwagen met oplegger en een auto bij Overasselt (Gelderland). Twee kwamen kwamen daarbij om. Door het ongeluk stond het verkeer in de richting van Nijmegen helemaal vast vanaf Cuijk. Op het hoogtepunt was de vertraging meer dan tachtig minuten.

16.10

Tienduizenden euro's gevonden in verborgen ruimte auto

Bij twee actiedagen tegen ondermijning heeft de politie verboden wapens in beslag genomen. Ook zijn drie mannen aangehouden voor handel in drugs en witwassen en werd in Eersel een voormalig drugslab ontdekt. De acties van de politie waren gisteren en vandaag.

Verder vond de douane in een verborgen ruimte in een auto tienduizenden euro’s aan contant geld. Het huis van de bestuurder werd onderzocht. Hier werden er verschillende wapens aangetroffen en PGP -telefoons. Dit zijn telefoons die vooral onder criminelen populair zijn omdat zij hiermee door versleuteling van data ongestoord kunnen communiceren met elkaar.

Tijdens verschillende verkeerscontroles zijn tal van boetes uitgedeeld voor onder andere het rijden onder invloed en voor het rijden zonder rijbewijs. De bestuurder zonder rijbewijs liep al voor de zevende keer tegen de lamp. Zijn auto is dan ook in beslag genomen.

15.55

Spookrijder veroorzaakte ongeluk op A27

Het ongeluk op de A27 waarbij twee automobilisten zwaar gewond raakten, gebeurde omdat de 75-jarige vrouw uit Waalwijk aan de verkeerde kant van de weg reed. Dat maakt de politie bekend. Ze botste frontaal op een 30-jarige man uit Gorinchem. Beiden zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

15.01

Minder treinen naar Breda

Op de Hogesnelheidslijn van Rotterdam naar Breda rijden vanmiddag minder treinen. Dat komt door een wisselstoring. De problemen zijn rond kwart voor vier opgelost, zegt de NS.

13.54

Stroomstoring in Oss

Inwoners van Oss zitten vanmiddag zonder stroom door een storing. Het gaat om 1004 huishoudens van Enexis. Monteurs van de netbeheerder zijn onderweg om de storing op te lossen. Rond twee uur was de stroomstoring opgelost.

13.34

Auto's botsen frontaal op elkaar, N279 dicht

De N279 in Beek en Donk is dicht omdat er vanmiddag twee auto's frontaal op elkaar zijn gereden. De brandweer heeft twee mensen uit de auto's gehaald. Hoe het met ze gaat, is niet duidelijk. Er zijn drie ambulances en twee brandweerauto's op de plek van het ongeluk. De weg is in allebei de richtingen afgesloten. In een van de auto's zat ook een hond die gewond is geraakt bij de aanrijding. Voor het dier is de dierenambulance opgeroepen.

Er bleef weinig over van de voorkant van de auto's (foto: SQ Vision/Harrie Grijseels).
Er bleef weinig over van de voorkant van de auto's (foto: SQ Vision/Harrie Grijseels).
13.38

A27 afgesloten door ongeval

De A27 is vanmiddag dicht bij Hank na een ongeval met twee auto's. Het gedeelte tussen Hank en knooppunt Hooipolder is afgesloten. Weggebruikers richting Gorinchem hebben een flinke vertraging.

Lees hier meer over het ongeluk

12.33

Beginnend automobiliste stapelt fout op fout

Een beginnend automobiliste is door de verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant gestopt na meerdere verkeersovertredingen op de weg tussen Moerdijk en Rotterdam. Ze was aan het bumperkleven, hield haar telefoon in de hand tijdens het autorijden, reed ruim 30 kilometer per uur te hard over de weg, gaf geen richting aan en reed onnodig lang links. Ze kreeg twee bekeuringen en moet een cursus gaan volgen bij het CBR, op eigen kosten.

Foto: Instagram verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant
Foto: Instagram verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant
10.18

Arbeidsmigranten wonen illegaal in panden

Uit een controle van het zogenaamde Dommelstroom Interventieteam in Son en Breugel zijn gisteren twee panden naar voren gekomen waar arbeidsmigranten illegaal woonden. Bij één pand bleken de woon- en leefomstandigheden onveilig. De arbeidsmigranten die hier woonden, zijn inmiddels verhuisd naar een hotel. Ook was er op drie locaties mis met de verplichte inschrijving van werkkrachten in de Basisregistratie Personen (BRP). Als er sprake is van slechte werkomstandigheden en slechte huisvesting, dan wordt dat door instanties gezien als arbeidsuitbuiting. Dat is een vorm van mensenhandel.

09.36

Vertraging op het spoor tussen Den Bosch en Eindhoven

Door een seinstoring rijden er deze ochtend minder treinen tussen Den Bosch en Boxtel. Daardoor hebben reizigers op het traject in de richting van Eindhoven te maken met vertraging. Er worden stopbussen ingezet. De NS denkt dat de situatie duurt tot half een vanmiddag.

08.57

Reekalfjes gered met drones

Boswachter Erik de Jonge van stichting Brabants Landschap is vanochtend op pad geweest in natuurgebied Brabantse Wal om reekalfjes op te sporen met drones. Het doel van de actie was om de dieren te vinden in gebieden die binnenkort gemaaid worden. Het gevaar is dat daarbij reekalfjes tussen de landbouwmachines komen. Met de drones worden ze opgespoord en lopen ze dat risico niet meer. Volgens De Jonge zijn er vanochtend weer verschillende reekalfjes gered.

Wachten op privacy instellingen...
08.36

Man gepakt met cocaïne

De politie heeft gisteravond bij een verkeerscontrole op de John F. Kennedylaan in Eindhoven een man opgepakt met een flinke hoeveelheid cocaïne. Agenten hielden de 35-jarige man staande in zijn auto. Daar had hij de drugs in liggen. Toen de politie de naam van de man in haar systeem controleerde, zagen ze daarnaast dat er al informatie was dat de man zich mogelijk met drugshandel bezig zou houden. De agenten besloten door te pakken en het huis van de man te doorzoeken. Daar vonden ze een duizenden euro's aan contant geld en een duur horloge.

De cocaïne zat in een zakje (foto: wijkagenten Vaartbroek).
De cocaïne zat in een zakje (foto: wijkagenten Vaartbroek).
08.15

Fietser gewond bij aanrijding

Een fietser die vanochtend de Wijbosscheweg in Schijndel wilde oversteken is daarbij gewond geraakt. De man van 38 werd namelijk aangereden door een auto, die bestuurd werd door een man (38). Een traumahelikopter en meerdere ambulances kwamen naar de plek van het ongeval. Het slachtoffer is onder begeleiding van een arts naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. De politie sloot de weg af tussen de kruising van de Johannis Groenewaltstraat en de kruising van Bakkerij Bekkers.

De betrokken en auto en fiets (foto: TVSchijndel).
De betrokken en auto en fiets (foto: TVSchijndel).
De weg werd afgesloten na het ongeval (foto: TVSchijndel).
De weg werd afgesloten na het ongeval (foto: TVSchijndel).
07.45

Ongeluk op de A58

Op de A58 is tussen Bergen op Zoom en Breda een ongeluk gebeurd. Bij Sint Willebrord ging het mis. Omdat de rechterrijstrook dicht is heeft het verkeer in de richting van Breda vertraging. Rond kwart voor acht was dat zo'n vijftien minuten.

02.07

Bord van boswachterij beschoten

Er is geschoten op een bord van boswachterij Dorst aan de Oude Tilburgsebaan bij Dorst. Dat maakte de politie Dongemond afgelopen nacht bekend op Instagram. Waarom dit gebeurd is, wordt onderzocht. De politie vraagt getuigen zich te melden. Mensen die hier iemand hebben gezien met een vuurwapen, krijgen het advies 112 te bellen en deze niet zelf te benaderen.

Foto: Instagram politie Dongemond
Foto: Instagram politie Dongemond
00.41

Autobrand in Valkenswaard

Een auto is afgelopen nacht uitgebrand aan de Maastrichterweg in Valkenswaard. Het vuur werd iets voor middernacht ontdekt. De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. De politie gaat ervan uit dat de brand is veroorzaakt door een technisch mankement. De auto stond enkele meters van het huis waar de eigenaar lag te slapen.

De brandweer kon niet voorkomen dat de auto aan de Maastrichterweg in Valkenswaard verloren ging (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De brandweer kon niet voorkomen dat de auto aan de Maastrichterweg in Valkenswaard verloren ging (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Vermoedelijk ontstond de autobrand door een technisch mankement (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Vermoedelijk ontstond de autobrand door een technisch mankement (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
23.55

Te zwaar beladen vrachtwagen

De vrachtwagen die maandagavond slingerend over de A58 reed, was inderdaad te zwaar beladen. Dat meldde de politie Markdal gisteravond op Instagram. "Zo'n 41 procent te zwaar op de voorste as en 21 procent te zwaar op de achterste as." Dat leverde een heel duur proces-verbaal op. Na het overladen van een deel van de lading mocht de chauffeur zijn weg vervolgen.

Foto: Instagram politie Markdal
Foto: Instagram politie Markdal
23.54

Brand huis Waalre

De achterkant van een huis aan de Mariannestraat in Waalre is gisteravond door brand verwoest. De twee bewoners raakten lichtgewond en hadden het benauwd vanwege de rook. Zij zijn ter controle naar een ziekenhuis gebracht. De brandweer kon voorkomen dat het vuur zou overslaan naar andere huizen.

Lees hier meer.

De brand brak uit aan de achterkant van het huis aan de Mariannestraat in Waalre (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De brand brak uit aan de achterkant van het huis aan de Mariannestraat in Waalre (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Vanwege de brand in Waalre werden diverse hulpverleners opgeroepen (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Vanwege de brand in Waalre werden diverse hulpverleners opgeroepen (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
23.48

Handhaver mishandeld

In Breda is gisteravond een handhaver mishandeld. De verdachte is aangehouden en vastgezet. De aanleiding voor de mishandeling wordt onderzocht. "Met de boa gaat het gelukkig goed", laat de politie Markdal op Instagram weten.

Foto: Instagram politie Markdal
Foto: Instagram politie Markdal
23.00

Scooterrijdster stapelt fout op fout

Een scooterrijdster is gisteren gestopt door handhavers omdat ze door een voetgangersgebied in Tilburg reed. Dit deed ze zonder helm en ze bleek ook geen geldig rijbewijs te hebben. Verder gaf ze meerdere keren valse gegevens op.

Foto: Instagram jeugdboa's Tilburg
Foto: Instagram jeugdboa's Tilburg

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!