Video

Man trekt mes in ziekenhuis, receptionistes en beveiligers bedreigd

woensdag om 18:29 • Aangepast donderdag om 18:21
nl
Een man heeft dinsdagochtend rond tien uur de receptionistes van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven bedreigd. Later bedreigde hij ook een beveiliger met een mes. De ingeschakelde politie heeft hem overmeesterd, meldt het ziekenhuis. Dat wordt donderdag door de politie bevestigd.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

"We zijn geschrokken van deze gebeurtenis. De impact van het incident was groot", zegt een ziekenhuiswoordvoerder. Bezoekers en personeel die daar behoefte aan hadden, zijn opgevangen door een speciaal team. Het gaat om een ziekenhuisteam dat wordt ingeschakeld bij traumatische gebeurtenissen die invloed kunnen hebben op het functioneren.

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

"De man maakte een verwarde indruk. Er is hem hulp aangeboden."

Agenten die de man konden overmeesteren, dreigden daarbij met het inzetten van een taser. De man liet volgens een politiewoordvoerder het mes toen los. De man liet verward gedrag zien, zegt de politie. "Hij zit niet meer vast. Er is hem hulp aangeboden."

Volgens het ziekenhuis past de bedreiging bij 'een trend van toenemende agressie'. Het ziekenhuis heeft steeds vaker te maken met agressieve patiënten en bezoekers. Eind vorig jaar lanceerde het daarom een campagne tegen agressie met de naam 'Vind jij dat oké? NOWAY!', met verhalen van personeel dat te maken had met agressie.

Over de leeftijd en woonplaats van de man is niets openbaar. Ook is niet bekend of hij een patiënt was. De politie kon niet direct antwoord geven op vragen daarover.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!