Video

Kans op een tropische dag, maar er is koelere lucht op komst

27 juni om 09:42 • Aangepast 5 juli om 02:07
nl
Na de eerste tropische dag van het jaar kunnen we donderdag in Brabant nog één keer genieten van de hoge temperaturen. Er is opnieuw kans om de 30 graden te bereiken. Daarna is er milder zomerweer op komst. Vanaf zondag komt de echte verandering, dan wordt het een stuk frisser en wisselvalliger.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

De zomerliefhebber kan donderdag weer naar het zwembad of het natuurwater. Volgens weerman Floris Lafeber van Weerplaza is er een goede kans dat het in Brabant opnieuw 30 graden wordt: "Het is droog vandaag en de zon heeft de overhand. Let er wel mee op, want de zonkracht is hoog. Smeer je dus goed in als je naar buiten gaat."

Na donderdag is het gedaan met het echt hete weer, vertelt Lafeber. Toch mogen we niet klagen over wat de weergoden vrijdag in petto hebben. "De temperatuur komt vrijdag uit op zo'n 22 graden. Er staat niet al te veel wind, er is flink wat zon én het blijft droog."

"In het begin van het weekend zien we een zomerse opleving."

Het weekend begint met een zomerse opleving, want het kwik stijgt. Lafeber: "We verwachten dat het zaterdag 25 of 26 graden wordt. In de loop van de dag kan er wel wat sluierbewolking bij komen. Ook stijgt de kans op een regen of onweersbui. Maar ik verwacht dat de zware buien voor Duitsland zijn."

Zondag is het even klaar met de zomerse taferelen. "Dan komen we in koele lucht terecht. De wind draait naar het noordwesten en komt er koele lucht vanuit de Noordzee. Het wordt een graad of 20 of 21, het is wisselvalliger met kans op een bui. Dat zet aan het begin volgende week zo door. Al kan het ook dan als de zon schijnt best lekker zijn."

Ondanks de hoge temperaturen zijn ze in Halsteren al met kerst bezig:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!