Video

Burgemeester Oss kondigt plotseling haar afscheid aan

28 juni om 09:09 • Aangepast 13 juli om 02:01
nl
Wobine Buijs stopt over een jaar als burgemeester van Oss. Ze deed die onverwachte mededeling aan het eind van een lange raadsvergadering. Die begon donderdagavond maar eindigde rond één uur ’s nachts. Ze zei dat ze nog in haar huidige termijn het stokje wil overdragen aan een opvolger.
Profielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door

Volgens Buijs was het voor iedereen wel duidelijk dat ze deze termijn als burgemeester niet zou afmaken. “Ik heb het afgelopen jaar heel goed nagedacht wat het juiste moment zou kunnen zijn, en ik heb hierover onder meer met de commissaris van de Koning gesproken”, zei Buijs.

In juli 2020 maakte Omroep Brabant dit portret van burgemeester Wobine Buijs:

Gezond oud worden
“Die tijd heb ik ook wel nodig gehad, want ik heb gemerkt dat ik erg verknocht ben aan het burgemeesterschap. Maar u weet ook dat het een vorm is van bestuurlijke topsport. En ik wil gezond oud worden.”

Buijs zei haar afscheid nu al aan te kondigen, zodat de zoektocht naar een opvolger ook snel kan beginnen. Ze zei ook met een gerust hart te vertrekken, omdat ze het volste vertrouwen heeft in de gemeenteraad en het college. "Ik kijk ontzettend uit naar het komende jaar."

Zomer 2025
Wobine Buijs is sinds 2011 burgemeester van de gemeente Oss en is momenteel bezig met haar derde termijn. Die gaat ze dus niet helemaal afmaken, zo is nu duidelijk geworden. In de zomer van 2025 gaat ze afscheid nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!