Sjef (87) moet vanwege gezondheidsproblemen stoppen met knippen

vrijdag om 16:00 • Aangepast maandag om 11:46
nl
Op 10 augustus zou dé grote dag zijn voor Sjef Manders (87) uit Bakel. Die dag zou hij het 65-jarig jubileum vieren van zijn kapsalon. Zelf zit hij bijna 75 jaar in het vak. Maar door gezondheidsproblemen moet hij per direct stoppen. "Dat vind ik ontzettend jammer."
Profielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Geen groots afscheid, maar slechts een kleine advertentie in het Gemerts Nieuwsblad kondigt het einde van de kapsalon aan. "Ik zou eigenlijk morgen de laatste knippen, maar dat gaat ook niet lukken", vertelt Sjef.

Vanwege gezondheidsproblemen moet hij nu, met pijn in zijn hart, stoppen. "Ik heb het al een tijdje aan mijn hart. Dat wordt steeds erger en het trekt ook naar mijn bloedvaten."

"Ik had het graag die zes weken nog willen afmaken, maar het lukt me echt niet meer."

De kapper in hart en nieren had gehoopt nog een paar weken te kunnen knippen. "Ik had het graag die zes weken nog willen afmaken, maar het lukt me echt niet meer."

Als jongetje van 13 jaar oud begon hij bij de plaatselijke kapper. Zelf zit hij nu dus bijna 75 jaar in het vak. Na een paar jaar begon hij zijn eigen kapsalon in een voormalige huisartsenpraktijk aan de Schoolstraat. Tot de dag van vandaag knipt Sjef trouw zijn klanten. "Ze vinden het dan ook echt jammer", vertelt Sjef.

"Ik ben te ziek nu. Het gaat 'm gewoon niet meer worden. Het zit erop."

Donderdagmorgen kwam er nog een paar laatste klanten langs. Met plezier vertelt Sjef er nog over. "Een van hen is 92 jaar en komt nog steeds iedere keer helemaal vanuit De Rips op zijn fiets naar hier."

Eigenlijk wilde de kapper vrijdag nog zijn laatste klanten knippen, maar ook dat gaat niet meer lukken. "Ik ben te ziek nu. Het gaat 'm gewoon niet meer worden. Het zit erop."

LEES HIER MEER OVER DE PASSIE VAN SJEF:

Na bijna 70 jaar is stoppen er nog niet bij voor Sjef de Kapper: 'Ik heb heel Bakel geknipt'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.