Na 4462 vragen stopt BrabantQuiz met Christel de Laat: 'Feest om te maken'

vrijdag om 19:00 • Aangepast maandag om 11:49
nl
Na 4462 vragen en 1267 uitzendingen is Christel de Laat vrijdagavond voor het laatst te zien met de BrabantQuiz. De quiz, die dagelijks bij Omroep Brabant wordt uitgezonden na Brabant Nieuws en Brabant Vandaag, stopt ermee. "Ik ga met weemoed terugdenken aan al die uitzendingen die we hebben gemaakt", vertelt Christel, die het programma vijf jaar lang presenteerde.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

“Ik heb echt van elke uitzending genoten”, blikt Christel terug op die 1267 uitzendingen. “We hebben zoveel leuke, mooi, lieve en markante deelnemers gehad. Het waren zulke diverse mensen. Dat vond ik het leuke aan het programma.”

“We hadden deelnemers met een visuele beperking, maar ook studenten die een weddenschap hadden verloren”, vertelt de presentatrice. “Ik ga met weemoed terugdenken aan al die uitzendingen die we hebben gemaakt.”

Een kandidaat die haar is bijgebleven, is de manager van Doe Maar, Willem van Oevelen. “Die woonde eigenlijk op Ibiza, maar die had altijd gezegd: 'zodra ik in Nederland ben, ga ik meedoen aan de BrabantQuiz'. Ik was vroeger echt een groot fan van Doe Maar, dus ik vond dat geweldig. Dat was echt jeugdsentiment.”

Willem van Oevelen bij de BrabantQuiz (foto: Omroep Brabant).
Willem van Oevelen bij de BrabantQuiz (foto: Omroep Brabant).

Ook buiten de uitzendingen om werd Christel veel aangesproken over de quiz. "Jij zegt het altijd voor, dat weet ik wel", zeiden de kijkers tegen de comédienne. En daar kon ze zelf als geen ander om lachen. “Je moet je ook realiseren dat sommige deelnemers gewoon twee uur in de auto zaten om mee te mogen doen. Dan probeerde ik iedereen altijd meer dan één uitzending erin te houden.”

"Had ik toen maar de Koekwaus gehad."

Overigens kwam het ook wel eens voor dat De Laat per ongeluk door een verspreking het goede antwoord al gaf. “Had ik toen maar de Koekwaus gehad”, zegt ze lachend. De Koekwaus was altijd de joker die de kandidaten één keer in mochten zetten als ze het antwoord niet wisten.

Al met al gaat Christel de Laat het programma misse:. “Ik ben dankbaar dat ik dit vijf jaar heb mogen doen. Met een geweldig team. Alles klopte. Van degene die de vraag in moest starten, tot aan de mensen van de eindmontage. Het was een feest om dit te mogen maken.”

Alle afleveringen van de BrabantQuiz zijn te zien op Brabant+.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.