PSV neemt Sergiño Dest definitief over van FC Barcelona

29 juni om 17:38 • Aangepast 12 juli om 02:07
nl
PSV haalt Sergiño Dest definitief naar Eindhoven. Dat maakte landskampioen PSV zaterdagmiddag bekend. De linksback die werd gehuurd van FC Barcelona tekent in Eindhoven een vierjarig contract tot en met medio 2028. Dest had een belangrijk aandeel in de 25e landstitel van PSV.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Dest speelde vanaf vanaf 21 augustus 2023 op huurbasis in Eindhoven. Een dag na deze bekendmaking speelde hij in het uitduel in de UEFA Champions League tegen Rangers FC (2-2). In totaal kwam hij in 37 officiële wedstrijden in actie voor de Eindhovense ploeg. Daarin scoorde hij twee keer en gaf zeven assists.

Zware knieblessure
Dest kwam 33 keer in actie voor het nationale team van Amerika. In april liep hij een zware blessure op. Daarvan is hij nog aan het revalideren. De linksback zal de komende maanden nog niet aanhaken bij de groepstraining.

Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart noemt een unieke situatie. “We hebben het er intern goed over gehad, maar Sergiño heeft ons afgelopen seizoen dusdanig overtuigd dat we de kans om hem definitief over te nemen absoluut niet wilden laten liggen. Hij heeft zoveel kwaliteiten. De nieuwe situatie verandert dat niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!