Video

Jeugdigen laten mensen op straat schrikken door te dreigen met neppistool

30 juni om 07:55 • Aangepast maandag om 16:57
nl
Een groep jeugdigen liet zaterdagavond rond kwart over elf mensen op de Veestraat in Helmond schrikken door dreigende bewegingen te maken met een pistool. Dit was op camera's te zien. Daarop werd door toezichthouders de politie gewaarschuwd. Agenten spraken de jongen die het pistool op dat moment bij zich had aan en namen dit in beslag.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De jongen werd in de politieauto gezet en naar huis gebracht. Daar werden zijn ouders ingelicht over wat hij had gedaan.

'Wij nemen het zekere voor het onzekere'
Het pistool bleek een zogenoemde gelblaster. Het reservoir voor de balletjes was echter van de gelblaster gehaald, waardoor het geheel nog meer leek op een echt vuurwapen. Een gelblaster is op zichzelf is niet verboden, maar kan op basis van de omstandigheden wel verboden zijn, legt de politie uit.

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

Zo is de gelblaster, al is die nog zo kleurrijk, in het donker niet van een echt pistool te onderscheiden "Als politie gaan we er bij een melding vanuit dat het mogelijk om een echt vuurwapen gaat", legt de politie uit op Instagram. "We nemen dan het zekere voor het onzekere. En echte vuurwapens zijn er in verschillende - ook felle - kleuren."

Ondanks de felle kleuren is een gelblaster in het donker niet van een echt pistool te onderscheiden (foto: Instagram politie Helmond)
Ondanks de felle kleuren is een gelblaster in het donker niet van een echt pistool te onderscheiden (foto: Instagram politie Helmond)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!