Man betrapt inbrekers in zijn huis, jaagt hen weg en gaat achter ze aan

30 juni om 12:51 • Aangepast maandag om 15:22
nl
Twee mannen zijn zaterdagnacht aangehouden na een inbraak in een huis aan de Oude Tilburgsebaan in Dorst. De bewoner van het huis betrapte de mannen en ging zelf achter hen aan.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De 36-jarige bewoner hoorde rond vier uur 's nachts gestommel in huis. Toen hij in de woonkamer ging kijken, zag hij daar een man staan die in zijn kast stond te rommelen. Ook zag hij een man bij de tuindeuren staan. Toen die man de bewoner opmerkte, vluchtten de twee inbrekers de tuin in.

Prikkeldraad
De bewoner zag het duo door de poort vluchten, twijfelde geen moment en ging achter hen aan. Toen de inbrekers dit zagen, staken ze de rijksweg over en vluchtten ze een weiland in. De bewoner staakte daarop de achtervolging en belde de politie.

Agenten waren snel aanwezig en zagen in die buurt een verdachte auto met Frans kenteken rijden. Ze volgden die auto en gaven de bestuurder op de rijksweg een stopteken. Bij de Akkerstraat stopte die. De bijrijder sprong daar de auto uit, rende de berm in en sprong over het prikkeldraad.

Stroomstootwapen
Een agent ging achter hem aan en kon hem met behulp van een stroomstootwapen onder hevig protest aanhouden. De andere verdachte werd uit de auto gehaald. Beide mannen hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Ze zitten nog vast.

Een deel van de spullen die de mannen uit het huis hadden meegenomen is teruggevonden. Wel ontbreken er nog pasjes en een trouwring die emotionele waarde heeft voor de slachtoffers. Wanneer die gevonden worden, ontvangt de politie deze graag.

Opvallend rood trainingspak
De politie vraagt mensen die rond het tijdstip van de inbraak iets verdachts zagen of wellicht camerabeelden hebben van het duo zich te melden. Een van de twee droeg op het moment van de inbraak een opvallend rood trainingspak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!