Na schietgebedje en weinig slaap is vermiste hond Leon terecht

zondag om 23:31 • Aangepast maandag om 15:33
nl
De vermiste labrador Leon is weer terecht, dat laat eigenaar Stijn Donkers uit Lieshout weten. De hond verdween vrijdag toen zijn nieuwe baasje, een man uit Son en Breugel, het dier uitliet zonder riem.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De hond was geadopteerd door Stijn en zijn toenmalige vriendin Cristiana. Toen het stel uit elkaar ging, moesten ze een nieuw baasje vinden voor Leon. De nieuwe eigenaar had het dier afgelopen week in huis, zodat de hond aan z'n nieuwe baasje kon wennen.

Maar Stijn en zijn ex-vriendin hadden er al geen goed gevoel over. En dat onderbuikgevoel werd bevestigd toen Stijn vrijdag gebeld werd dat het dier vermist was geraakt.

"Het regende, het werd donker. We waren de hoop aan het verliezen."

Het hele weekend zijn Stijn en Cristiana in touw geweest om Leon te vinden. In de omgeving Son en Breugel struinde de hond rond, maar telkens als ze bij hem in de buurt kwamen, rende hij weg.

"Het regende vanavond, het werd donker. We waren de hoop aan het verliezen. Heel veel mensen waren met ons naar hem op zoek, hij werd ook telkens gespot in de omgeving van de Gentiaanlaan."

Christiana was ervan overtuigd dat ze Leon zondagavond nog zouden vinden. "Ze zei, we gaan 'm vinden, vanavond nog. Laten we samen gaan bidden. Zo stonden we ineens met de handen in elkaar te bidden. Twee minuten later kregen we het verlossende telefoontje. Niet te beschrijven."

Het waren zijn buren die Leon uiteindelijk vingen daar in Son en Breugel. "Zij hadden hun hondje Molly bij zich, Leon stond midden op de weg. Hij kwam naar Molly toe, zo konden ze hem een lijn om doen. Zij belde ons huilend op, wij konden het niet geloven."

"Zou hij geraakt zijn door een auto of komt het doordat hij zoveel gelopen heeft?"

Stijn en zijn ex-vriendin waren vooral bang dat Leon iets zou overkomen. Nu ze hem hebben opgehaald, blijkt dat Leon mank loopt. "Zou hij geraakt zijn door een auto of komt het doordat hij zoveel gelopen heeft? We gaan morgen met hem naar de dierenarts." Leon zelf reageerde even vrolijk als altijd bij het zien van z'n oude baasjes. "Hij reageerde alsof er niks gebeurd was."

Voor nu blijft labrador Leon voorlopig in Lieshout bij Stijn. Al weet hij nog niet hoe hij de situatie moet oplossen. "Mijn hart zegt, ik wil 'm nooit meer verlaten en ik wil dit nooit meer meemaken. Maar de situatie blijft hetzelfde, Leon is te lang alleen als ik overdag moet werken."

Hij overweegt om iemand te zoeken die een paar uur per dag op de hond kan letten. "Maar nu blijft hij hier, we gaan het komende weken bekijken."

Vanavond slaapt de hond in ieder geval bij hem in bed. "De kooi staat nog bij de tijdelijk eigenaar, dus hij mag lekker bij mij komen liggen. Ik zal slapen als een roos na dit weekend met zo weinig slaap."

Omroep Brabant sprak eerder zondag met Stijn toen Leon nog vermist was. Hij maakte zich veel zorgen over de hond.

Hond Leon is weer terecht (foto: privécollectie).
Hond Leon is weer terecht (foto: privécollectie).
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!